Fietsbrug Amsterdam-Rijnkanaal ligt op zijn plaats

Regio - Bij Nigtevecht is afgelopen zaterdagnacht de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar zijn definitieve plek gebracht. Even na middernacht lag de brug op zijn plek.

Vanwege de verplaatsing waren de Oostkanaaldijk in Nigtevecht en de Kanaaldijk West in Abcoude die nacht afgesloten. Ook het scheepvaartverkeer op het het Amsterdam-Rijnkanaal was tijdelijk gestremd.

Rond 23:00 uur lag de brug boven de beoogde plek. De operatie verliep vlot, de meesten waren goed op de hoogte van de stremming van het Amsterdam-Rijnkanaal. Zes schepen waren nog niet op de hoogte. Rond 04:00 uur werd het kanaal weer vrijgegeven.

Als eerste mochten medewerkers die verantwoordelijk waren voor de positionering over de brug. Omdat de brug nog geen leuningen heeft, waren deze medewerkers gezekerd met valbescherming.

Door de nieuwe brug met natuurverbinding, kunnen fietsers en dieren nu het kanaal oversteken. Ook zijn er meer recreatiemogelijkheden omdat de brug de fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en langs de Stelling van Amsterdam aan elkaar koppelt.

Voor fietsers uit Nigtevecht worden station Abcoude en de scholen in de regio Amsterdam beter bereikbaar.

Kijk HIER naar een korte video van het invaren van de fietsbrug.

Foto: Rijkswaterstaat


Trefwoorden: amsterdam provincie noord holland provincie utrecht amsterdam rijnkanaal rijkswaterstaat natuurverbinding amsterdam rijnkanaal fietsbrug amsterdam rijnkanaal nigtevecht stichtse vecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 14 maart 2018 | 00.50 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 14 maart 2018 | 01.02 uur

Auteur

Ferry Mulder