VanDrie Group uit Mijdrecht breidt uit naar rundvleesmarkt

Mijdrecht - De VanDrie Group heeft een akkoord bereikt over een samenwerking met de Apeldoornse runderslachterij Ameco die in handen is van de familie Van Westreenen, meldt de VanDrie Group op haar website.

De twee familiebedrijven zien grote potentie in het combineren van beide productieketens. Ameco zal zelfstandig door de huidige directeur Jan van Westreenen worden geleid.

Volgens VanDrie vragen afnemers steeds meer naar zowel luxe rund- als kalfsvleesproducten. Door de samenwerking kunnen beide partijen beter gehoor geven aan de klantwensen in het luxe vleessegment. Ameco kan hierbij gebruikmaken van de wereldwijde afzetstructuur van VanDrie zowel binnen- als buiten Europa. Daarnaast verwachten de partijen met elkaar grote voordelen te behalen bij de optimale verwaarding van de slachtbijproducten en de huiden.

Zowel Ameco als de VanDrie Group zijn familiebedrijven, waardoor de bedrijfsculturen overeenkomen.

Ameco is sinds 2017 in Apeldoorn in een gloednieuw bedrijfspand gevestigd en heeft een jaaromzet van ongeveer € 90 miljoen. De technische capaciteit is 2.500 runderen per week. Ameco slacht overwegend Nederlandse runderen. De producten gaan voor een groot deel naar de Nederlandse markt.

Ameco staat voorop in kwaliteit en dierenwelzijn. Zo worden in de nieuwe slachterij, als eerste in Nederland, de ideeën van de Amerikaanse zoöloog en dierenactiviste Temple Grandin toegepast.

De VanDrie Group is wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen. Met een omzet van € 2 miljard exporteert het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Mijdrecht, naar meer dan 60 landen wereldwijd.

De samenwerking zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt. De partijen verwachten dat de mededingingsautoriteit de goedkeuring zal afgeven.


Trefwoorden: familiebedrijven apeldoorn kalfsvlees verwerking rundvee bedrijventerrein mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen familie van westreenen familie van drie
Geplaatst

vrijdag 30 maart 2018 | 01.41 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 30 maart 2018 | 00.58 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-