Informateur adviseert coalitie van CDA, VVD, D66 en Seniorenpartij

De Ronde Venen - Marianne Luyer, de door de nieuw gekozen gemeenteraad aangewezen informateur, heeft na een aantal gesprekken met de politieke partijen in De Ronde Venen, een advies opgesteld voor de vorming van een nieuwe coalitie en voor een nieuw college van B&W.

Luyer adviseert de fracties van CDA, VVD, D66 en Seniorenpartij met elkaar in gesprek te gaan en hen te vragen een nieuwe coalitie te vormen, die op korte termijn kan leiden tot een stabiel bestuur met daarin vier wethouders.

Opvallend in het advies is, dat de huidige coalitiepartij Ronde Venen Belang buiten de nieuwe coalitie wordt gehouden. Na de verkiezingsuitslag was de eerste reflex om de huidige coalitie van CDA, Ronde Venen Belang en VVD door te zetten, omdat deze combinatie in de nieuwe raad een meerderheid had.

Tijdens de gesprekken van mevrouw Luyer is haar echter gebleken dat de fracties van VVD, D66 en de Seniorenpartij, geen nieuwe coalitie met RVB wilden vormen.

Na de Paasdagen beginnen de onderhandelingen over een nieuwe coalitie en een nieuw college. Deze onderhandelingen worden begeleid door mevrouw Luyer in haar functie van formateur, waarvoor zij afgelopen donderdagavond werd gevraagd.

Klik op de link onder dit artikel om het advies van de informateur te lezen.

Advies informateur De Ronde Venen 25 maart 2018 (.pdf)


Trefwoorden: advies gemeenteraad ronde venen gemeenteraadsverkiezingen 2018 ronde venen rtv ronde venen informateur marianne luyer
Geplaatst

vrijdag 30 maart 2018 | 03.00 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 30 maart 2018 | 18.24 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-