Regio - De Hart van Holland, georganiseerd door de Utrechtse Roeivereniging Viking, is een roeimarathon van 90 kilometer dwars door het Groene Hart. Deze uitdagende roeimarathon wordt op 21 april a.s. voor de 22ste keer geroeid. De route start in Utrecht en gaat via de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal de regio in. De Route voert op een aantal punten door- en langs De Ronde Venen.

De Hart van Holland-route staat bekend om zijn afwisselende omstandigheden; er wordt geroeid door prachtige landschappen, kleine dorpjes en brede wateren, maar ook door smalle sloten. Het vergt dus de nodige ervaring, techniek en uithoudingsvermogen om deze uitdagende wedstrijd uit te roeien, schrijven de organisatoren. 

De route start in Utrecht bij roeivereniging Viking, aan het Merwedekanaal en voert daarna door de binnenstad van Utrecht. Daarna wordt de tocht vervolgd over de Vecht naar Breukelen, waar de boten het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken over richting Uithoorn. Dit is altijd een uitdagend onderdeel van de route, met eerst een heel smalle vaart en daarna de grote oversteek van het kanaal met de grote schepen die hier ook op varen.

Vervolgens wordt over de Amstel naar Ouderkerk aan den Amstel geroeid. Vandaar gaat de route over de Bullewijk en de Holendrecht naar Abcoude. Via de Angstel wordt opnieuw het Amsterdam-Rijnkanaal over bij Nieuwersluis overgestoken.

Via de Vecht en een schutting in de Weerdsluis bereiken de deelnemers de finish bij de Utrechtse Roeivereniging Viking in Utrecht.

De tocht wordt gevaren in boten met twee of vier roeiers en een stuurman- of vrouw. Ploegen kunnen ervoor kiezen om de hele tocht met dezelfde bemanning te roeien, of in estafettevorm afwisselend met twee groepen roeiers. Gemiddeld is een ploeg 11 uur onderweg, dus het is een flinke sportieve uitdaging voor de deelnemers!

Voor degenen die de deelnemers aan deze sportieve marathon willen aanmoedigen vanaf de kant, is meer informatie over de tocht en over de route te vinden op de website van de Hart van Holland.


Trefwoorden: uithoorn amstel angstel amsterdam rijnkanaal abcoude ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 03 april 2018 | 17.10 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 03 april 2018 | 16.33 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-