Lorena Wiebes uit Mijdrecht wint voor het eerst als 'prof'

Wijk en Aalburg/Mijdrecht - Lorena Wiebes (19) uit Mijdrecht heeft afgelopen zaterdag de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg op haar naam geschreven. Dit was daarmee de eerste winst in een UCI-wedstrijd bij de 'profs'.

De sprintster van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team spurtte in de Bergstraat van Wijk en Aalburg onbedreigd naar de zege, voor Jip van den Bos en Marjolein van 't Geloof. 

,,Vandaag werd snel duidelijk dat het op een sprint zou uitdraaien", zei Wiebes nadat ze door Marianne Vos, de winnares van vorig jaar, was gefeliciteerd met haar zege. De tiener uit Mijdrecht zegt dat ze nog aan kracht en ervaring moet winnen, maar wat ze nu al in huis heeft bleek voldoende om de rest van het sprintgezelschap achter zich te houden. ,,Ik kwam als tweede door de laatste bocht en ben er direct op en over gegaan. Aanzetten en dan mijn snelheid vasthouden is wat ik het best kan", aldus Wiebes. 

De 7-Dorpenomloop is de eerste grote UCI-zege voor Wiebes bij de 'profs', maar onverwacht kwam die dus niet. ,,Ik denk dat ze me leren kennen", zegt de Mijdrechtse er zelf over. En daarmee houdt het wat haar betreft niet op. ,,Ik wil in de toekomst bij de wereldtop gaan horen."

Wat dat betreft kreeg Marianne Vos in eigen huis een waardige opvolgster. ,,Natuurlijk is Marianne voor mij altijd een voorbeeld geweest", zegt Wiebes. ,,Met mijn vader ben ik nog eens naar de Nacht van Woerden gegaan om haar te kunnen zien rijden. Ik ben er zelfs met haar op de foto gegaan. En nu gebeurt dat op het podium weer. Geweldig toch."

Bron: ED/Wielerflits


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht lorena wiebes marianne vos
Geplaatst

maandag 14 mei 2018 | 15.36 uur

Laatst gewijzigd

maandag 14 mei 2018 | 16.58 uur

Auteur

Ferry Mulder