Boze bewoners woonwagenkamp Wilnis versperren Molenland

Wilnis/Mijdrecht - Boze bewoners van het woonwagenkamp in Wilnis, hebben afgelopen dinsdagavond de Molenland geblokkeerd. De bewoners hebben een langlopend conflict met de gemeente De Ronde Venen en om aandacht voor hun problemen te vragen, bouwden ze een barrière.

De bewoners zaagden eerst een aantal coniferen om en legden deze op de weg. Daarna besloten zij de bomen in brand te steken. Hulpdiensten moesten vervolgens uitrukken om het vuur te blussen en de blokkade weg te halen.

De kwestie rond het woonwagenkamp is een waar hoofdpijndossier in De Ronde Venen. Het kamp verkeert in slechte staat. Omdat de gemeente eigenaar van het terrein is, vinden de bewoners dat het woonwagenkamp opgeknapt moet worden.

In overleg met de bewoners heeft de gemeente indertijd onderhoud toegezegd, waarna het terrein zou worden overgedragen aan wooncorporatie GroenWest. De afhandeling hiervan is echter keer op keer vertraagd, waarbij partijen elkaar aanwijzen als schuldige.

De emoties rond het woonwagenkamp lopen inmiddels zo hoog op, dat één van de bewoners ervan, zijn dak vol gekalkt heeft met protestteksten.

 

Volgens de verantwoordelijk wethouder Rein Kroon (CDA) zou een ambtenaar van De Ronde Venen deze week overleg voeren met de bewoners van het woonwagenkamp. Of dat overleg is doorgegaan is niet bekend.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht wilnis woonwagenkamp wilnis protest bewoners wethouder rein kroon
Geplaatst

woensdag 16 mei 2018 | 16.37 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 16 mei 2018 | 16.32 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-