Dylan Groenewegen wint derde etappe Ronde van Noorwegen

Sarpsborg (NO)/Abcoude - Nu.nl meldt dat Dylan Groenewegen afgelopen vrijdag ook de derde etappe in de Ronde van Noorwegen heeft gewonnen. De inwoner van Abcoude heroverde daarmee tevens de leiding in het algemeen klassement.

De 24-jarige Groenewegen bleef na 175 kilometer van Moss naar Sarpsborg de Noren Edvald Boasson Hagen (tweede) en Sondre Holst Enger (derde) voor.

Michel Kreder legde beslag op de zevende plaats. De Nederlander van de procontinentale ploeg Aqua Blue Sport werd met drie vluchtgenoten net voor de finish ingerekend door het sprintende peloton.

In het klassement neemt Groenewegen de leiding weer over van Enger. Hij heeft een seconde voorsprong op Enger (tweede) en Boasson Hagen (derde).

"Dit was erg nipt", zei Groenewegen na afloop op de website van Lotto-Jumbo. Daarmee doelde hij op de vluchters die op het laatste moment werden gegrepen.

"Ik ben erg blij dat het gelukt is", vervolgde hij. "De ploeg heeft berenwerk verricht en ik ben mijn teamgenoten daar erg dankbaar voor. Het was een lange en erg lastige sprint, maar de zege is binnen."

In totaal heeft Groenewegen dit seizoen nu zeven overwinningen op zijn erelijst staan. Eerder dit jaar won hij Kuurne-Brussel-Kuurne en etappes in Parijs-Nice, de Ronde van Dubai en de Ronde van de Algarve (twee).

De Ronde van Noorwegen maakt deel uit van de UCI Europe Tour - een niveau onder de World Tour - en bestaat in totaal uit vijf etappes.

Kijk HIER naar een video van de massasprint.

Bron: Nu.nl Foto: LottoNL-Jumbo


Trefwoorden: gele trui derde etappe abcoude ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

zaterdag 19 mei 2018 | 00.55 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 19 mei 2018 | 00.11 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-