Hattrick voor Dylan Groenewegen in Ronde van Noorwegen

Brummunddal (NO)/Abcoude - Dylan Groenewegen heeft in de Tour of Norway, na zijn winst in de eerste- en derde etappe, afgelopen zaterdag ook de vierde etappe op zijn naam geschreven, schrijft de website WielerFlits. Groenewegen bleef in Brummunddal onder andere Alan Banaszek en Kristoffer Halvorsen voor.

Voor de inwoner van Abcoude die uitkomt voor Team LottoNL-Jumbo is het alweer zijn achtste seizoenszege.

De vierde etappe in de Tour of Norway was lang en heuvelachtig. De twee beklimmingen van de derde categorie die waren opgenomen, waren ogenschijnlijk niet zwaar genoeg om sprinters als Dylan Groenewegen te lossen, waardoor een sprint opnieuw het verdict van de etappe was.

Desondanks gingen vijf coureurs op pad om dit te voorkomen. De Nederlander Robbert de Greef vormde samen met Adrian Kurek, David Boucher, Louis Bendixen, Antoine Warnier en Torstein Trææn de vlucht van de dag. Zij kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. 

Op zestien kilometer van de finish was het echter klaar voor de koplopers, waarna enkele coureurs, waaronder Calvin Watson, in de laatste vijftien kilometer, een poging deden om een massasprint te voorkomen. Deze aanvallen werden door LottoNL-Jumbo en Dimension Data in de kiem gesmoord, waarna Groenewegen zichzelf onbedreigd naar de overwinning katapulteerde.

Groenewegen staat op nummer 1 in het Algemeen Klassement, met een voorsprong van 11 seconden op Sondre Holst Enger en Edvald Boasson Hagen, die de nummers 2 en 3 zijn.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen abcoude derde etappewinst wielrennen dylan groenewegen
Geplaatst

zondag 20 mei 2018 | 02.13 uur

Laatst gewijzigd

zondag 20 mei 2018 | 03.38 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-