De Ronde Venen - In De Ronde Venen moeten natuurspeelplekken aangelegd worden, vinden Amber Piera, Marleen van de Kraats en Anna van Tol. Ze kunnen niet wachten om natuurspeelplekken in de gemeente te realiseren. Ze zoeken daarom enthousiaste vrijwilligers die hen kunnen helpen.

Klimbomen, hoogteverschillen, bosjes om hutten te bouwen en waterpartijen om mee te spelen. Het zijn voorbeelden van ingrediënten van de Natuurspeelplek. De projectgroep wil kinderen stimuleren meer te spelen in de natuur, met de aanleg van drie natuurspeelplekken: één in de groenstrook naast de Twistvliedschool in Mijdrecht, één in het Haitsmapark in Mijdrecht en één in het Speelwoud in Wilnis. 

"Voor mijn eigen kinderen heb ik een speeltoestel via Marktplaats aangeschaft, maar ze spelen het liefst in een modderpoeltje dat ze zelf hebben gegraven met een schepje", lacht Anna van Tol. "Dat vind ik mooi; ik wil stimuleren dat mijn kinderen risicovol spelen en de wereld om hen heen ontdekken. Als zij zien hoeveel de natuur ons te bieden heeft, zullen zij zich ook beter inzetten om al dit moois te verzorgen en te behouden."

"Wij kunnen en willen dit initiatief niet alleen dragen", vult Amber Piera aan. "De natuurspeelplek is niet alleen voor onze eigen kinderen, maar voor alle kinderen uit de omgeving. Daarom willen we ook hun wensen en ideeën horen. Bovendien hebben we ook praktische hulp nodig. We zoeken naar iemand die de natuurspeelplekken zou kunnen ontwerpen, maar ook naar handige mensen die ons kunnen ondersteunen in de praktische aanleg ervan. Alle hulp is welkom."

Ook opbouwwerker Annelies de Hoop en Anouk Andrae van het NME-centrum 'De Woudreus' zijn in het plan betrokken.  

Volgens de werkgroep is de gemeente De Ronde Venen enthousiast over het initiatief, en stimuleert zij de projectgroep om hun plannen met andere inwoners te delen. 

Om inwoners te informeren én hen uit te nodigen om aan te haken bij het initiatief, organiseert de projectgroep drie informatieavonden. Op maandag 18 juni vertelt Marleen van de Kraats vanaf 20:00 uur over de natuurspeelplek in het Haitsmapark. Deze bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van Tympaan-De Baat aan de Kerkvaart 2 in Mijdrecht.

De bijeenkomst over de speeltuin bij de Twistvliedschool vindt plaats op 19 juni om 20.00 uur in 'Present' bij basisschool De Fontein aan de Joh. van Renessestraat 14 in Mijdrecht.

Anna van Tol nodigt alle inwoners uit mee te denken over de natuurspeelplek in het Speelwoud in Wilnis op donderdag 21 juni vanaf 20:00 uur in NME-Centrum\ 'De Woudreus' aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/NatuurspeelplekkenDeRondeVenen.


Trefwoorden: twistvliedschool mijdrecht speelwoud wilnis natuurspeelplekken wilnis mijdrecht ronde venen rtv ronde venen anna van tol marleen van de kraats amber piera
Geplaatst

vrijdag 15 juni 2018 | 17.19 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 15 juni 2018 | 18.43 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-