Amstelhoek - Stichting Imagine Imagine wil in de Kruiskerk in Amstelhoek een multicultureel centrum vestigen.

De initiator daarvan is Kevin I. Koh uit Singapore. Van zijn uitgebreide lijstje met landen waar hij zijn centrum wil starten, bleef Nederland over. In Nederland kwam hij via een verblijf in een B&B, terecht bij de Kruiskerk in Amstelhoek.

"Het is een prachtig gebouw uit 1926, een klassiek voorbeeld van de Amsterdamse school met hoge ramen en de functie blijft een beetje hetzelfde", vertelt Kevin. "Mensen kwamen hier voor bezinning en reflectie en dat wil ik dus ook hier bereiken met een mix van kunst, workshops en een maandelijks programma met wellness, kunst, muziek, culinaire workshops astronomie en workshops voor kinderen met autisme."

"Uit onderzoek is gebleken dat autistische kinderen heel goed reageren op roofvogels en dieren. Roofvogels zijn heel sensitief en voelen de stemming van een kind uitstekend aan en zo kan een band ontstaan tussen de roofvogel en het kind", aldus Koh. In de tuin van de kerk zijn ruimtes ingericht waar roofvogels, uiteenlopend van uilen, haviken en arenden, verblijven. "We zorgen goed voor de vogels. Dierenartsen en mensen van Animal Welfare komen vaak langs. De vogels vliegen regelmatig uit en komen weer terug. De bedoeling is dus dat de workshops voor autistische kinderen vanaf zes jaar starten in september".

Kevin woont in Amstelhoek en hij heeft de kerk gekocht. Hij heeft een team van negen mensen om zich heen verzameld, die ieder op hun eigen terrein vakbekwaam zijn. Zo zijn er schilders, een beeldend kunstenaar, een componist, een theaterdirecteur, een astroloog en een gediplomeerde valkenier.

Kevin: "In een gewoon museum moet je op een afstand blijven, mag je niets aanraken, zijn er lijnen getrokken waar je niet overheen mag. Ik wil hier juist kunst bijeenbrengen waar de mensen wat mee kunnen. Waar geen afstand wordt gecreëerd".

Er is een speciale ruimte voor tentoonstellingen. Op dit moment is in de kerk een tentoonstelling gewijd aan de vredesbesprekingen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. "Oost ontmoet West", stelt Kevin. Op dit moment worden elke woensdag tussen 20:00 en 21:30 uur yogalessen gegeven door een bevoegde yoga-instructrice.

De bedoeling is dat er vanaf september een maandelijks programma komt met twee maal in de week een activiteit op thematische basis met muziek, dans, optredens en een buffet waarbij de bezoekers de schilderijen en andere kunstwerken kunnen bekijken. Koh heeft nog geprobeerd de voormalige taxicentrale bij zijn plannen te betrekken, maar dat werd toch te kostbaar.

Kijk voor meer informatie op www.imagineimagine.nl.


Trefwoorden: kruiskerk amstelhoek amstelhoek ronde venen rtv ronde venen kevin koh
Geplaatst

maandag 18 juni 2018 | 12.13 uur

Laatst gewijzigd

maandag 18 juni 2018 | 11.51 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-