Belangrijke stap gezet in verbouw kluswoningen in Mijdrecht

Mijdrecht - ,,Het is een mijlpaal’’, vindt wethouder Rein Kroon. In de kluswoningen aan de Raadhuislaan in Mijdrecht ondertekende hij vrijdag 22 juni, samen met de toekomstige bewoners de ontwikkelovereenkomst. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de verbouw van het huizenblok aan de Raadhuislaan 27-41 naar woningen voor starters.

Vorig jaar zijn de woningen in de verkoop gegaan. Het casco is nog in prima staat, maar zowel aan de buitenkant als van binnen moet nog wel het nodige worden verbouwd, vandaar de term 'kluswoningen'. Wethouder Kroon: ,,Omdat er geklust moet worden voordat de bewoners er in kunnen, werden ze betaalbaar. Dat biedt starters op de woningmarkt de kans hun eigen droomhuis te realiseren in het centrum van Mijdrecht. Ook passen de kluswoningen voor starters bij de doelgroepen in de Woonvisie.’’

Nu de ontwikkelovereenkomst tussen gemeente en kopers is getekend, kan een aannemer in de arm worden genomen voor de renovatie van het casco. Daarnaast ontvangen de kopers de koopovereenkomst voor hun woning. Als die is getekend, en ze bij de notaris zijn geweest voor het passeren van de akte van levering, kunnen ze echt beginnen met klussen. Het streven is de werkzaamheden volgend voorjaar af te ronden en dan in de woningen te trekken.

Toekomstig bewoner Robin Schaeffer staat te popelen. Zijn ouderlijk huis, waar hij nu nog woont, voelt steeds kleiner. ,,Dankzij dit project maakt de gemeente het mogelijk om als starter iets te kunnen kopen in deze huidige huizenmarkt’’, vertelt hij. ,,Nog eventjes en we kunnen de sloophamer en de verfroller ter hand nemen. Het toffe is dat we het helemaal naar ons idee kunnen inrichten. Er moet binnen één dragende muur blijven staan en verder is het aan ons.’’

Dankzij het speciale startersaanbod hebben de jongeren de ruimte om hun droomhuis te realiseren. Dat was anders niet gelukt.

,,Gezien de huidige woningmarkt en de wens om te starten met een koophuis, had ik anders zeker nog langer moeten doorsparen’’, vertelt Robin.

In totaal gaat het om zeven kluswoningen. Zes daarvan zijn inmiddels verkocht, een ééngezinswoning staat nog te koop. Deze woning ligt op de begane grond, heeft een tuin op het zuiden en heeft een oppervlakte van circa 102 vierkante meter. Inwoners die zijn geïnteresseerd, kunnen contact opnemen met de makelaar of kijken op de gemeentelijke website voor meer informatie.

Op de foto: Wethouder Rein Kroon (tweede van rechts) bij de kluswoningen aan de Raadhuislaan. Vlnr toekomstig bewoners Jesse, Roy en Robin en uiterst rechts Thijs.


Trefwoorden: kluswoningen raadhuislaan mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen wethouder rein kroon
Geplaatst

vrijdag 22 juni 2018 | 18.40 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 22 juni 2018 | 17.56 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-