Zwarte band Taekwondo voor Otto Koedooder

Mijdrecht - Horangi taekwondoka Otto Koedooder heeft tijdens het nationale dan-examen van juni 2018 zijn eerste dan taekwondo behaald, dit is hetzelfde als de bekende zwarte band, meldt Horangi Taekwondo in een persbericht.

De danexamens worden nationaal georganiseerd en ze werden deze keer gehouden in Vianen. De Taekwondo Bond is in Nederland de enige organisatie die officieel de eerste dan, zwarte band, en hoger mag uitreiken. Binnen de eigen taekwondoschool, Horangi, kunnen de voorgaande geel, groen, blauw en rood gekleurde banden worden gehaald, verspreid over 9 examens.

Op een zwarte bandexamen taekwondo moet de kandidaat bewijzen dat hij of zij een aantal vaardigheden bezit. De taekwondosport wordt ingedeeld in verschillende onderdelen. De dag begint met een schriftelijke toets over Koreaanse benamingen van technieken en lichaamsdelen. Het is immers een Koreaanse sport.

Bij het onderdeel poomse voer je individueel een vaststaande reeks technieken uit. Het gaat hierbij om de lichaamsbeheersing, technieken, kracht en uitstraling. Bij de stapssparring laat je zonder te raken zien controle te hebben over je technieken ten opzichte van een tegenstander. Vervolgens valt je tegenstander je aan met diverse grepen en verwurgingen waar je snel en efficiƫnt op moet reageren.

Tijdens het sparren laat je zien dat je inzicht hebt in het (olympische) spel waarbij je punten scoort door je tegenstander te raken. Als laatste komt de breektest. Met kracht en precisie moet je planken van 18 millimeter doorslaan en -trappen door middel van goede technieken.

De examencommissie bepaalde dat Otto aan alle eisen voldoet en reikte hem de eerste dan taekwondo uit.

Kijk voor meer informatie over taekwondo en Horangi op www.horangi.nl of bezoek de Facebookpagina.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht taekwondo taekwondo examen eerste dan taekwondo zwarte band taekwondo otto koedooder
Geplaatst

woensdag 27 juni 2018 | 02.15 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 27 juni 2018 | 03.45 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-