Dames senioren 1 Golfclub Veldzijde Nederlands Kampioen

Wilnis - De Dames senioren 1 van de Golfclub Veldzijde in Wilnis zijn Nederlands Kampioen geworden.

In een zinderende finale tegen de Eindhovense wisten de dames van het senioren 1 team van Golfclub Veldzijde met 30 tegen 28 gewonnen matches uiteindelijk te winnen met 4-2. Daarmee mag het team zich landskampioen noemen.

Na de gebruikelijke 6 competitiewedstrijden, mocht het team meedingen naar de titel. Twee dagen achtereen hebben de dames gespeeld voor het Nederlands Kampioenschap.

Afgelopen donderdag wonnen zij de halve finale in Eindhoven tegen de Hooge Graven uit Ommen met 6-0. Vrijdag moesten de dames naar de Kurenpolder in Hank, om daar de finale voor het kampioenschap tegen de Eindhovense te spelen.

Het was een ontzettend warme dag en de wedstrijd van de dag ervoor zat de dames nog aardig in de benen. Na de singles stond Golfclub Veldzijde met 21-18 voor. Pas nadat de laatste flight binnen was, na de greensomes, wisten de dames dat met 2 gewonnen holes het Nederlands Kampioenschap binnen was. 

De speelsters van Golfclub Veldzijde hebben na 3 jaar achtereen promoveren het hoogst haalbare gehaald: het Nederlands Kampioenschap.

Op de foto (vlnr):  Femia Bosman, Nelleke Arends, Tine ‘t Hoen, captain Marianne Corman, Margriet Kemperman, Hermien Blommers en Thea Moen ( Tineke van t Hoog was op vakantie)


Trefwoorden: nederlands kampioen golfclub veldzijde wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

zaterdag 30 juni 2018 | 02.11 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 30 juni 2018 | 01.25 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-