Wat doet bijna de helft van de Nederlandse volwassenen en waarom?

De Ronde Venen - Wist je dat bijna de helft van alle Nederlandse volwassenen het doet: vrijwilligerswerk? Jij misschien ook, al zie je het soms niet zo. Want help je een beetje bij de sportvereniging of op school? Dan doe jij het ook en hoor jij erbij.

Lijkt het je leuk om (meer) vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan kan dat niet alleen op school of bij de club. Je kunt ook terecht bij vele verschillende organisaties. Je kunt vrijwilligerswerk vinden met jongeren, met kinderen, met ouderen, met mensen met een verstandelijke beperking, of met mensen die af en toe niet zo lekker in hun vel zitten.

Ben je niet zo’n mensen-mens? Zelfs dan kun je vrijwilligerswerk doen! Bijvoorbeeld op een kinderboerderij, of in een administratieve functie.

Zelfs binnen de media kun je vrijwilligerswerk doen als reporter, technicus, achter- of voor de camera of als redactiemedewerker!

En behalve dat je als vrijwilliger een mooie bijdrage levert aan het leven van een ander, of wanneer je je inzet voor een goed doel, is vrijwilligerswerk ook gewoon heel leuk en boeiend, leerzaam en ontmoet je allerlei leuke mensen.

Nieuwsgierig geworden naar wat je in De Ronde Venen kunt doen? Kijk dan eens op de online vacaturebank voor vrijwilligerswerk via www.steunpuntvrijwilligerswerk.info.

Kun je niet kiezen uit al die leuke functies? Heb je een vraag of een wens? Dan kun je bellen of mailen met Dyanne van Tessel van het Steunpunt Vrijwilligerswerk op telefoonnummer (0297) 230 280 of via d.vantessel@stdb.nl.


Trefwoorden: steunpunt vrijwilligerswerk ronde venen vacaturebank vrijwilligers gezocht ronde venen rtv ronde venen dyanne van tessel
Geplaatst

maandag 09 juli 2018 | 13.02 uur

Laatst gewijzigd

maandag 09 juli 2018 | 12.14 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-