Slechts negen mannen in Nederland sterker dan Wilnisser Kevin de Jong

Schinveld/Wilnis - Kevin de Jong uit Wilnis deed tijdens het laatste weekeinde in juni succesvol mee aan NK Strongest Man in het Limburgse Schinveld. Aan het einde van dat weekeinde bleek dat slechts negen mannen in Nederland sterker zijn dan Wilnisse Kevin.

Tijdens dat juni-weekeinde maakte Kevin de Jong zijn debuut op de landelijke finale van 'De Sterkste Man van Nederland'. Kevin had zich goed voorbereid. Zo trainde hij al 1,5 jaar bij Powerbase Gym in Best. In de afgelopen maanden trainde hij ook bij zijn coach en oud-deelnemer Dennis van Beusekom.

Hier bleek al dat hij op sommige onderdelen van 'De Sterkste Man' bijzondere kwaliteiten bezat. Maar natuurlijk moet je dat dan in de finale wel waarmaken. En dat deed Kevin!

Fit, relaxed en goed voorbereid op de hitte, maar toch een beetje zenuwachtig, begon hij aan de truckpull, waarbij hij liet zien dat hij op dit onderdeel goed kon meekomen in de middenmoot. Hij trok de 19 ton (19.000 kg.) zware truck in een goede tijd en werd hier 8e.

Het tweede onderdeel bestond uit de powerstairs, een trap waar men gewichten van 175, 225 en 275 kg. naar boven moet brengen. Het eerste gewicht was in een rap tempo boven. De 225 kg.  bleek echter zwaarder en lastiger dan gedacht. Bij het naar boven brengen van de 275 kg. viel Kevin tot grote schrik van andere deelnemers en van het 3.000 man tellende publiek, met het gewicht achterover, wat dit onderdeel dus verknoeide.

Na een kort bezoek aan de fysiotherapeut, die zijn rug even kraakte, kon Kevin meedoen aan het volgende onderdeel: fronthold. Daarbij moet men een gewicht van 25 kg. met gestrekte armen recht voor zich houden. Hij verbaasde vriend en vijand met een goede tijd hierbij.

Het onderdeel yoke, waarbij men met twee zware 'emmers' van 400 kg. op de nek, 25 meter moet lopen, voltooide hij in een recordtijd van 13 seconden! Naast de eerste plaats op dit onderdeel, leverde het hem een 'like' op van de wereldrecordhouder op dit onderdeel.

Bij het vijfde onderdeel, natuurstenen van 90 en 110 kg. boven het hoofd strekken, lukte het niet helemaal zoals van te voren bedacht was. Dit is echter ook niet zijn sterkste onderdeel.

Het laatste onderdeel was de Stones of Strenght, 6 stenen van 120 tot 180 kg. op een verhoging gooien, na er eerst nog een aantal meter mee te hebben gelopen. Kevin viel de stenen aan met een grote glimlach en legde er vier op in een redelijk goede tijd.

Vervolgens was Kevin toe aan een biertje, hoewel RTL-presentator JayJay Boske hem wilde interviewen. Kevin vond echter dat hij na 4 maanden algehele onthouding van drank, dat biertje had verdiend en liep daarom eerst naar het publiek om zijn welverdiende biertje aan te pakken en om vervolgens met Boske te proosten op zijn eerste finale.

Uiteindelijk eindigde Kevin op de 10e plaats in het eindklassement. Volgens zijn coach zit er nog veel meer in. Kevin is volgens de coach op zijn 24ste al een groot talent. In deze sport kom je dan nog maar net kijken.


Trefwoorden: schinveld wilnis ronde venen rtv ronde venen jayjay boske kevin de jong
Geplaatst

woensdag 11 juli 2018 | 15.16 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 11 juli 2018 | 14.57 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-