Twistvliedschool opnieuw decor voor 'De Luizenmoeder'

Mijdrecht - Het voormalige gebouw van de Twistvliedschool aan de Kwikstaart in Mijdrecht vormt ook in het tweede seizoen het decor van de populaire serie 'De Luizenmoeder', meldt de gemeente De Ronde Venen in een persbericht.

De comedy, een van de grootste kijkcijferhits van het afgelopen tv-seizoen, gaat over de dynamiek tussen ouders en leerkrachten, en over hoe zij zich staande houden op het slagveld dat het schoolplein heet. De serie startte in januari van dit jaar met minder dan een miljoen kijkers. In de daarop volgende weken groeide de serie uit tot een enorme hit met een score van soms 3,5 miljoen kijkers.

Volgens producent BING Film & TV vormt de Twistvliedschool het ideale decor voor de serie, waarin op hilarische wijze wordt ingezoomd op schoolpleinmoeders, pick-up vaders, tienminutengesprekken, de ‘participatiepizza’, luizenpluizen en hangouders. Na het succes van seizoen één, wil BING het tweede seizoen ook graag in het voormalige schoolgebouw opnemen. Het college van B&W heeft daarmee ingestemd. 

Wethouder Kiki Hagen, die tot voor kort zelf voor de klas stond, vindt het leuk dat zo’n populaire serie in de gemeente wordt gefilmd. “Vanuit de realiteit kan ik verklappen dat de serie verontrustend treffend is: van surprises gemaakt door ouders tot gezonde traktaties. Ik kijk uit naar het tweede deel!”

De opnamen voor seizoen twee vinden plaats tussen september en december. Buurtbewoners worden van tevoren geïnformeerd wanneer er gefilmd gaat worden.

Het nieuwe seizoen van 'De Luizenmoeder' wordt in 2019 uitgezonden door AVROTROS op NPO.


Trefwoorden: luizenmoeder seizoen twee de luizenmoeder twistvliedschool mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen wethouder kiki hagen
Geplaatst

donderdag 12 juli 2018 | 16.12 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 juli 2018 | 17.45 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-