Dylan Groenewegen fietst door ondanks gekneusde knie

Abcoude - Dylan Groenewegen blijft in de Tour de France. De blessure die de sprinter van Team LottoNL-Jumbo afgelopen zondag bij een valpartij in de etappe naar Roubaix opliep, is niet zo ernstig dat hij niet meer van start kan gaan. Dat meldt een woordvoerder van de ploeg.

Uit een laatste scan bleek vandaag dat zijn knie gekneusd is en dat starten dinsdag normaal gesproken mogelijk is. Voor het peloton wacht morgen de eerste bergetappe.

Oorzaak van de val was een gebroken balhoofd van zijn fiets, zo deelde de in Abcoude wonende wielrenner op Twitter: 'Gister brak mijn balhoofd van mijn fiets af waardoor ik gevallen ben, vandaag mri scan gehad van mijn knie en het zijn alleen kneuzingen dus wij gaan gewoon starten morgen!!'

Afgelopen maandagmorgen zat Groenewegen alweer op de rollers, liet hij weten aan het ANP. "Dat deed wel wat pijn, maar in de koers is de 'mindset' ook weer wat anders en dan wil je vooruit naar de finish toe. Mijn rug is ook wat stijf, maar we hebben goede mensen om ons heen om de zaak weer soepel te maken, dus dat zal nog wel gebeuren. Ik heb twee mooie overwinningen op zak, maar ik wil ook best een derde. Daar ga ik voor."

Groenewegen won afgelopen vrijdag de zevende etappe en een dag later schreef hij ook de achtste rit op zijn naam.

Kijk HIER naar een video waarin Groenwegen over zijn blessure spreekt.

Bron: RTV Utrecht Foto: Team LottoNL-Jumbo


Trefwoorden: balhoofd roubaix knieblessure abcoude ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

dinsdag 17 juli 2018 | 00.57 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 17 juli 2018 | 02.12 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-