GroenWest gaat doorstroming 55-plussers bevorderen

De Ronde Venen - Huurders van GroenWest van 55 jaar en ouder die op zoek zijn naar een gelijkvloerse woning, krijgen extra hulp hierbij, meldt de woningcorporatie in een persbericht. De gemeente De Ronde Venen en GroenWest hebben hierover afspraken gemaakt.

Ouderen die nu een eengezinswoning in De Ronde Venen bewonen, krijgen voorrang bij toewijzing van een gelijkvloerse woning. Als het verschil met de nieuwe huur te groot is, is huurkorting soms een mogelijkheid.

De gemeente en GroenWest willen er zo voor zorgen dat er meer beweging komt op de huurmarkt. Doordat de 55-plussers doorstromen van een eengezinswoning naar een appartement, komt er weer een woning vrij voor bijvoorbeeld een jong gezin, dat op haar beurt weer woonruimte achterlaat.

Het doorstroomexperiment maakt deel uit van de prestatieafspraken tussen de gemeente De Ronde Venen en GroenWest. Wethouder Rein Kroon zegt hierover: “We willen een gemeente zijn met een passend woningaanbod voor alle groepen. Senioren en jongeren hebben daarbij onze specifieke aandacht. Doorstromen biedt hierbij perspectief voor beide groepen. Want de ouderen kunnen makkelijker doorverhuizen naar gelijkvloers en voor jongeren komen er daardoor eengezinswoningen vrij. Juist in deze tijd is het belangrijk om te zorgen dat er met één verhuizing vervolgens meerdere woningen vrijkomen.”

Het is voor de groep van 55 jaar en ouder niet altijd makkelijk om de juiste gelijkvloerse woning te vinden. GroenWest ondersteunt daarom de geïnteresseerde 55-plussers door ze op een aantal
punten te helpen. Zo informeren zij de woningzoekenden welke woningen binnen het experiment vallen, wat de woonlasten voor de nieuwe woning zijn en ondersteunen ze hen bij het vinden van een passende woning. Deze hulp wordt in ieder geval nog tot eind 2018 geboden. 

Doorstroming is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat één verhuizing ervoor kan zorgen dat meerdere woningzoekenden kunnen verhuizen naar een woning die beter voldoet aan hun wensen.

Hoe dat werkt? Als iemand vanuit een eengezinswoning verhuist naar een gelijkvloerse woning, komt de eengezinswoning vrij. In deze eengezinswoning kan dan een gezin gaan wonen dat grotere woonruimte nodig heeft. Dat gezin laat op haar beurt een kleinere woning achter, die dan weer aan een jongere verhuurd kan worden enzovoort. Op die manier ontstaat er als het ware een keten van verhuizingen als gevolg van één verhuizing.

Kijk voor meer informatie over deze regeling op www.groenwest.nl, of neem telefonisch contact op met GroenWest op telefoonnummer 088 - 012 90 00.


Trefwoorden: prestatieafspraken doorstroomexperiment ronde venen rtv ronde venen wethouder rein kroon
Geplaatst

dinsdag 17 juli 2018 | 01.55 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 17 juli 2018 | 01.09 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-