Erkenning voor Bayer voor mantelzorgvriendelijk werken

Mijdrecht - Het op het Bedrijventerrein Mijdrecht gevestigde Bayer Nederland ontving onlangs de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’, meldt Bayer in een persbericht.  Jeroen de Wildt van Werk&Mantelzorg bij Mezzo, reikte de officiële erkenning uit aan Werner de Prins, Country Division Head Pharmaceucals Benelux, en aan Alinda Hingstman, Human Resources.

“Wij zijn heel blij met en trots op deze bijzondere erkenning. Deze toont aan dat wij onze mantelzorgers op alle gebied ondersteunen, om zowel hun carrière als hun zorgtaken te kunnen vormgeven.”

In Nederland is één op de vijf werknemers mantelzorger. De landelijke erkenning van Mezzo onderstreept het belang van goede ondersteuning voor mantelzorgers en laat zien dat Bayer de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor zijn werknemers.

Bayer heeft volgens het persbericht een goed personeelsbeleid en zorgt ervoor dat het thema 'mantelzorg' bespreekbaar wordt tijdens de gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers en tussen medewerkers onderling. Het bedrijf wijst op de wettelijke en door Bayer aangeboden verlofregelingen, de flexibele werkmogelijkheden en het biedt maatwerkoplossingen voor een goede balans tussen werk en privé. 

Mantelzorg is een maatschappelijk thema, dat steeds belangrijker wordt. Daarom hebben de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) en Mezzo sinds 2016 de handen ineen geslagen om te werken aan een mantelzorgvriendelijke geneesmiddelensector. De 44 leden van de VIG streven naar de erkenning ‘mantelzorgvriendelijk bedrijf’. Bayer nam als lid van de VIG deel aan dit maatschappelijke project.

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. In het boekjaar 2017 telde Bayer ongeveer 99.800 medewerkers en bedroeg de omzet van de onderneming € 35 miljard. De investeringen bedroegen € 2,4 miljard en de R&D-uitgaven bedroegen € 4,5 miljard.

Kijk voor meer informatie over Bayer op www.bayer.nl.

Op de foto: Werner de Prins, Alinda Hingstman, Jeroen de Wildt en Jacqueline Vergeest


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht bedrijventerrein mijdrecht mantelzorg vriendelijk werner de prins alinda hingstman jeroen de wildt jacqueline vergeest
Geplaatst

donderdag 19 juli 2018 | 01.23 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 19 juli 2018 | 01.02 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-