Wilnis - Op zaterdag 8 september a.s. vindt van 10:00 en 16:00 uur de tiende Najaarsmarkt in Wilnis plaats, meldt de organisatie in een persbericht. 

Op de Najaarsmarkt zijn vooral kramen van Rondeveense ondernemers, van goede doelen, en van verenigingen en stichtingen te vinden. Ze staan deels op de Herenweg en deels in de Dorpsstraat.

Bij de kramen van de Ontmoetingskerk kunnen bezoekers terecht voor koffie met koek, pannenkoeken, wafels, bloemen, ansichtkaarten, tweedehands boeken en nog veel meer.

Maar er is ook veel te doen, schrijft de organiatie. Zo kunnen kinderen in de Dorpsstraat een passe-partout halen en meedoen aan diverse kinderspelen. Aan het koemelken en sjoelen kunnen ook volwassenen meedoen. Verder kan een rondrit gemaakt worden met de huifkar. Bovendien mag deze keer iedereen de Kop van Jut uitproberen.

's Ochtends zorgt Muziek- en Showkorps Triviant voor een muzikale bijdrage, terwijl Muziekvereniging Viribus Unitis dat 's middags doet.

De opbrengst van alle activiteiten is voor de monumentale kerk en voor het orgel. 

In het hele land wordt op de tweede zaterdag van september Open Monumentendag georganiseerd. In de Ontmoetingskerk is dan een tentoonstelling te zien, waarvoor Fons Stolwijk uit De Hoef zijn meest bijzondere kerststallen tevoorschijn haalt.

Parkeren kan: met de fiets op het pleintje van de Julianastraat, met de auto bij Dorpshuis De Willisstee aan de P. Joostenlaan.


Trefwoorden: ontmoetingskerk wilnis dorpsstraat wilnis herenweg wilnis najaarsmarkt wilnis wilnis ronde venen rtv ronde venen fons stolwijk
Geplaatst

maandag 06 augustus 2018 | 01.48 uur

Laatst gewijzigd

maandag 06 augustus 2018 | 01.25 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-