Lorena Wiebes wint in Zevenbergen

Zevenbergen/Mijdrecht - Lorena Wiebes heeft afgelopen weekeinde de Profronde van Zevenbergen gewonnen, schrijft BNDeStem op haar website.

Op het moment dat de finale in gang schoot, schrijft BNDeStem, dreigde de Profronde Zevenbergen voor Lorena op een fiasco uit te draaien. Bij het uitkomen van een bocht liep haar ketting van het voorblad en kwam daarbij nog vast te zitten ook. De 'rappe tiener' uit Mijdrecht zag kans om het euvel snel te verhelpen en een kwartiertje later spurtte ze met besmeurde vingers naar de zege.

,,Gelukkig kon ik al rijdend de ketting er terug opleggen. Daardoor kon ik aansluiten bij het tweede groepje en even later van daaruit terugrijden naar de kopgroep", zo keek de renster van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team terug op wedstrijd, waarin ze al snel voorop kwam met zeven andere hardrijders. 

Dat achttal (naast Wiebes ook Minke van Dongen, Monique van de Ree, Nathalie van Gogh, Janine van der Meer, Lauretta Hanson, Demi Vollering en Nienke Wasmus) zette de rest resoluut op een kansloze achterstand. Daarmee was voor vrouwen als Sanne Cant en Sophie de Boer de kans op een podiumplek al vroeg verkeken. 

Voorin spatte de kopgroep zo'n tien ronden voor het einde uiteen, vervolgt BNDeStem. Van Gogh, Van de Ree, Hanson en Wiebes zochten de aanval. Al direct verloor Wiebes haar ketting en daarmee de aansluiting bij de vluchters. Nadat Vollering de oversteek al had weten te maken, kon uiteindelijk ook Wiebes voorin haar plekje in de kopgroep opnieuw innemen. 

Na een spetterende laatste ronde, kwam Van de Ree als eerste door de laatste bocht. Alleen Wiebes kwam daarna nog over haar heen.   

Bron: BNDeStem


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht lorena wiebes wielrennen
Geplaatst

maandag 13 augustus 2018 | 18.20 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 augustus 2018 | 19.30 uur

Auteur

Ferry Mulder