Succes voor Rondeveense wielrenners bij Veenendaal-Veenendaal Classic

Veenendaal/Abcoude/Mijdrecht - Afgelopen woensdag werd wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal Classic verreden. Bij zowel de dames als bij de heren waren Rondeveense renners succesvol.

De wedstrijd voor de dames over 137 kilometer werd voor de eerste maal verreden. 

Annemiek van Vleuten won deze eerste editie, terwijl de Poolse Malgorzata Jasinska als tweede eindigde.

De Mijdrechtse Lorena Wiebes kwam als derde over de finish. Zij won de sprint van het peloton. Wiebes: "Toch mooi om ook hier weer op het podium te staan. Dit jaar verliep beter dan ik had kunnen denken. Ik win de Lotto Belgium Cup en de Topcompetitie van de KNWU".

De voor Parkhotel Valkenburg Cycling Team uitkomende Wiebes, vertelde dat zij "natuurlijk (...) hier graag winnend (had) afgesloten. Maar mijn teamgenoten hadden net het gat op een kopgroep van vijf (met Floortje Mackaij en Kylie Watterreus) dicht gereden. We hebben nog even aangedrongen, maar toen ze met een flinke kloof de laatste tien kilometer ingingen, hebben we ons gericht op de sprint voor de derde plek."

Lorena is tevreden over haar mooie seizoen, maar hoopt zich ook in de Boels Ladies Tour (in de sprintetappe) en in de Madrid Challenge te kunnen laten zien.

Bij de wedstrijd voor de heren over 191,5 kilometer was de winst voor Dylan Groenewegen uit Abcoude. De 25-jarige sprinter van LottoNL-Jumbo won de massasprint in Veenendaal. Wouter Wippert van Roompot finishte in het wiel van de winnaar als tweede, de Noor Sondre Holst Enger completeerde het podium.

Met nog zo'n twintig kilometer en één beklimming van de Grebbeberg te gaan, had het peloton de laatste vluchters ingerekend. Daarop volgde een finale met veel demarrages. Michel Kreder en de Belg Dimitri Peyskens probeerden het in de slotkilometers, maar ze kregen hooguit tien seconden voorsprong. Onder aanvoering van de wielrenners van LottoNL-Jumbo kwam alles weer bij elkaar en maakte Groenewegen het overtuigend af.

Het is de derde keer dat Groenewegen de koers door de Utrechtse Heuvelrug wint. Daarmee is hij de nieuwe recordhouder. Eerder zegevierde de Abcoudenaar in 2015 en 2016.


Trefwoorden: lorena wiebes mijdrecht abcoude wielrennen ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

donderdag 23 augustus 2018 | 00.56 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 augustus 2018 | 02.27 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-