Wilnis - De EHBO-vereniging Wilnis start binnenkort onder het motto 'Wees niet machteloos, wij leren je helpen' met een nieuwe EHBO-cursus

Een mes dat uitglijdt tijdens het koken. Een kinderhandje te dicht bij de BBQ. Die verkeerde beweging op wintersport. En daarna de twijfel: moet ik hiermee naar de dokter, de spoedeisende hulp of kan ik het zelf behandelen?

In oktober start EHBO-vereniging Wilnis op de woensdagavond met een nieuwe EHBO-cursus met reanimatie en AED. Hierbij leer je kleine- tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. Natuurlijk leer je ook reanimeren en een AED te gebruiken. De cursus wordt afgesloten met een examen.

De cursus start in oktober 2018 en duurt 14 woensdagavonden van 19:30 tot circa 21:30 uur. De lessen worden alle gegeven in het gebouw 'De Schakel', achter de Gereformeerde Kerk in Wilnis.

Deelname aan de cursus kost € 225. Hierbij zijn inbegrepen het EHBO-lesboek, alle lesmaterialen en het examen. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor het volgen van de opleiding voor het diploma Eerste Hulp.

Als lid van de EHBO-vereniging houd je je kennis op peil door vervolglessen. Hierin oefen je onder begeleiding, alle mogelijk situaties het hoofd te bieden. Daardoor zijn EHBO'ers allemaal in staat op elk onverwacht moment, de juiste hulp te bieden. Dat doen zij o.a. bij de Feestweek Wilnis, de Avondvierdaagse en het Schoolvoetbaltoernooi op het terrein van CSW.

Op dinsdag 4 september houdt de EHBO-vereniging in samenwerking met de brandweer een grote oefening. Wil je eerst eens zien wat EHBO inhoudt, kom dan tijdens de oefening een kijkje nemen. 

Inschrijven voor de cursus kan tot en met 11 september per e-mail via info@ehbowilnis.nl. Hier kan ook meer informatie worden verkregen over EHBO.


Trefwoorden: cursus ehbo ehbo wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 28 augustus 2018 | 01.34 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 28 augustus 2018 | 00.54 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-