Wereldkampioen Tim de Vries gehuldigd

De Ronde Venen - Wereldkampioen Paracycling Tim de Vries is afgelopen zaterdagavond op het Raadhuisplein in Mijdrecht gehuldigd. De Vinkevener veroverde, net als in 2017, begin augustus in Italië de wereldtitel paracycling tijdens de wegwedstrijd.

Afgelopen zaterdagavond werd hij tijdens het event Culinaire Venen op een bomvol Raadhuisplein gehuldigd. Van de gemeente De Ronde Venen ontving hij uit handen van burgemeester Maarten Divendal en wethouder Rein Kroon, een beeldhouwwerk.

Tim de Vries staat al een aantal jaren aan de wereldtop als handbiker. In 2017 werd hij voor het eerst wereldkampioen op de weg en in augustus van dit jaar herhaalde hij die prestatie. Op dit moment is hij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor zijn deelname aan de Paralympische Spelen in Tokio in 2020.

Voor de gemeente De Ronde Venen vormde het prolongeren van zijn wereldtitel de aanleiding de huldiging te organiseren. Daarbij werd met name waardering uitgesproken voor zijn inzet en inspiratie voor sporters met een fysieke beperking.

In zijn dankwoord benadrukte de wereldkampioen de huldiging en de prijs zeer te waarderen, vooral omdat op deze wijze aandacht en erkenning wordt gegeven aan sporters met een
fysieke beperking.

Op de foto: Tim de Vries ontving de Waarderingsprijs van de gemeente De Ronde Venen van  burgemeester Divendal (rechts) en wethouder Kroon (links). Tim werd op het podium omringd door zijn vrouw en drie kinderen.


Trefwoorden: waarderingsprijs gemeente de ronde venen wereldkampioen paracycling tim de vries vinkeveen ronde venen rtv ronde venen wethouder rein kroon burgemeester maarten divendal
Geplaatst

maandag 10 september 2018 | 17.39 uur

Laatst gewijzigd

maandag 10 september 2018 | 16.52 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-