Mijdrecht - Afgelopen zaterdag 8 september sloegen Culinaire Venen en het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Tympaan-De Baat de handen ineen, met als resultaat een feestelijke drukte op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Het begon met een Vrijwilligersmarkt die later gevolgd werd door de culinaire hoogstandjes tijdens Culinaire Venen.  

Om 12:00 uur opende wethouder Alberta Schuurs de Vrijwilligersmarkt, waar 32 vrijwilligersorganisaties aan vrolijk gekleurde tafels stonden te popelen om kennis te maken met potentiële vrijwilligers. Van alle kanten kwamen geïnteresseerden het plein op, soms wat verbaasd over het grote aantal mogelijkheden.

Gelukkig konden de vier medewerkers van het Steunpunt Vrijwilligerswerk hen helpen de weg te vinden tussen het aanbod van vrijwilligersfuncties en organisaties. Er werden leuke gesprekken
gevoerd, afspraken gemaakt, gadgets uitgedeeld en folders verzameld.

Toen iets later het zonnetje doorbrak, was het feest compleet. Afgezien van een enkele wespensteek was de hulp van de (vrijwillige) EHBO-ers van EHBO Vereniging Mijdrecht gelukkig niet nodig.

Om 14:00 uur was het alweer tijd om de spullen op te ruimen en plaats te maken voor de hapjes en drankjes die de diverse ondernemers voor Culinaire Venen hadden voorbereid.

Sommige organisaties hebben in de twee uur die de markt duurde wel tien vrijwilligers op een
lijstje mogen noteren. Andere gaven aan de tijd aanvankelijk veel te kort te vinden, maar achteraf zo kort en krachtig toch een heleboel bereikt te hebben.

Mensen die de markt in Mijdrecht gemist hebben, maar die toch graag meer willen weten over vrijwilligerswerk in hun buurt, kunnen een kijkje nemen op de digitale vacaturebank voor vrijwilligerswerk www.steunpuntvrijwilligerswerk.info. Zij kunnen ook een afspraak maken met Dyanne van Tessel van het Steunpunt Vrijwilligerswerk, per e-mail via d.vantessel@stdb.nl, of telefonisch op telefoonnummer (0297) 230 280.


Trefwoorden: steunpunt vrijwilligerswerk ronde venen raadhuisplein mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen dyanne van tessel
Geplaatst

dinsdag 11 september 2018 | 01.43 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 11 september 2018 | 00.58 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-