Wilnis - Een bezoeker die een stiekem sigaretje op karton gooit. Het scenario van de jaarlijkse oefenavond waarbij de vrijwillige brandweer van Wilnis en de afdeling Wilnis van de KNV EHBO de krachten bundelen.

Dit keer was Alcar Benelux B.V. op het Bedrijventerrein Mijdrecht gastheer voor een grote groep slachtoffers en hulpverleners.

Mensen in veiligheid brengen, ze geruststellen, brandwonden behandelen en zelf vooral kalm blijven. Na een actief zomerseizoen, waarin de EHBO-ers van Wilnis bij veel evenementen aanwezig waren, werd aan het begin van het lesseizoen een beroep gedaan op de parate kennis van de hulpverleners. 

Hopelijk weet u dat u een brandwond eerst moet koelen met koel, maar niet koud, water. Maar herkent u een tweedegraads brandwond? Weet u wanneer u het zelf kunt behandelen, wanneer u naar de huisarts moet en wanneer 112 te bellen?

Ook voor de leden was het even nadenken. Het blussen werd gelukkig meteen door de vrijwilligers van de brandweer opgepakt, zodat de EHBO-ers zich op de verwondingen konden richten. 

Een leerzame avond, genoeg om de komende weken over na te denken. Niet te lang echter, want op 17 september jl. zijn de vervolglessen reeds gestart, en moet ook het handelen bij andere verwondingen parate kennis blijken.

In oktober start EHBO-vereniging Wilnis op de woensdagavond met een nieuwe EHBO-cursus met reanimatie en AED. Hierbij leer je kleine- tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. Natuurlijk leer je ook reanimeren en een AED te gebruiken. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Via info@ehbowilnis.nl krijgt u alle informatie over EHBO-vereniging Wilnis en over de cursussen die zij organiseert.


Trefwoorden: bedrijventerrein mijdrecht ehbo oefening 2018 brandweer wilnis wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 19 september 2018 | 00.07 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 18 september 2018 | 23.22 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-