VanDrie Group zet stap op Chinese markt

Mijdrecht - Vleesverwerker VanDrie Group verwacht dit jaar kalfsvlees te kunnen afzetten in China, meldt het Financieele Dagblad. Het familiebedrijf uit Mijdrecht, is een wereldspeler in kalfsvlees en heeft hoge verwachtingen van de overeenkomst die dit voorjaar is gesloten met de Chinese regering om het bedrijf tot de markt toe te laten.

"We wachten op inspectie door de Chinezen van onze bedrijven in Nederland", zegt directeur Henny Swinkels. "Daarna kan het snel gaan. We beginnen als VanDrie met kalfsvlees, maar willen later ook organen en pootjes leveren."

De openstelling geldt voorlopig alleen voor kalfsvlees. Swinkels verwacht dat VanDrie in 2021 voor € 20- tot € 30 miljoen vlees zal verkopen in China. "Het wordt onze grootste markt buiten Europa.

VanDrie is een exportbedrijf bij uitstek. Het overgrote deel van de omzet van € 2 miljard wordt in het buitenland afgezet. Italië staat op nummer een, daarna komen Duitsland en Frankrijk.

Het hoofdkantoor van de VanDrie Group, alsmede een van de dochterondernemingen, is gevestigd op Bedrijventerrein Mijdrecht.

Bron: fd.nl


Trefwoorden: kalfsvlees verwerking bedrijventerrein mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 19 september 2018 | 01.32 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 19 september 2018 | 01.05 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-