VanDrie levert eerste kalfsvlees aan China

Apeldoorn/Mijdrecht - Vleesverwerker VanDrie levert deze week voor het eerst een partij kalfsvlees aan China, schrijft het FD. Vleeshandel Ekro uit Apeldoorn, een dochterbedrijf van VanDrie, heeft als eerste Europese kalverslachterij goedkeuring gekregen om kalfsvleesproducten naar China te exporteren.

Het bedrijf spreekt van een doorbraak, want Nederland heeft zeventien jaar onderhandeld over de export van kalfsvlees naar China. Voorlopig mag alleen kalfsvlees zonder been de grens over. Tijdens het jongste bezoek van de Chinese premier Li Keqiang en minister van commercie Zhong Shan aan Nederland is de deal bevestigd.

VanDrie gevestigd op het Bedrijventerrein Mijdrecht, een wereldspeler in kalfsvlees met een omzet van € 2 miljard, heeft hoge verwachtingen van de marktopening. China deed de markt voor rundvlees uit Europa eind jaren negentig op slot na het uitbreken van de gekkekoeienziekte. Het Nederlandse bedrijf verwacht over drie jaar voor € 20- tot € 30 miljoen kalfsvlees te verkopen in China.

De vleesconsumptie in China laat een stijgende lijn zien, mede door de hogere levensstandaard. Maar veel kalfsvlees eten de Chinezen nog niet. VanDrie gaat daarom in sectorverband investeren in voorlichting en promotie.

Bron: FD


Trefwoorden: bedrijventerrein mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen minister zhong shan premier li keqiang
Geplaatst

woensdag 17 oktober 2018 | 02.26 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 oktober 2018 | 01.36 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-