Dylan Groenewegen wint niet, blijft wel eerste in Ronde van Guangxi

Qinzhou (CN)/Abcoude -  Dylan Groenewegen is afgelopen woensdag derde geworden in de tweede etappe van de Ronde van Guangxi. Hij blijft leider in het algemeen klassement.

Ook de tweede etappe eindigde in een sprint, maar daarin was de Duitser Pascal Ackermann van BORA-hansgrohe de sterkste. Het Nederlandse talent Fabio Jakobsen van Quick-Step Floors werd tweede, nadat hij dinsdag al derde was geworden.

De in Abcoude wonende Groenewegen, die met veertien dagzeges een uitstekend seizoen kent, behield wel de leiderstrui in de WorldTour-koers.

De etappe over ruim 145 kilometer tussen Beihai en Qinzhou werd gekleurd door vijf vluchters, die echter in de slotfase een voor een werden ingerekend. De laatste koploper, 

In het algemeen klassement koestert de 25-jarige Groenewegen een voorsprong van 4 seconden op zowel Ackermann als Jakobsen. De Zwitser Silvan Dillier, de Oekraïner Andrey Grivko en de Fransman Rémi Cavagna volgen op zes tellen van de Nederlandse klassementsleider.

De Ronde van Guangxi gaat donderdag verder met een etappe met start en finish in Nanning, waarin 125 overwegend vlakke kilometers worden afgelegd. De rittenkoers duurt nog tot en met komende zondag.

Bron: NU Sport


Trefwoorden: tweede etappe abcoude ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

donderdag 18 oktober 2018 | 00.28 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 oktober 2018 | 23.52 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-