Dylan Groenewegen is eerste plaats in China kwijt

Nanning (CH)/Abcoude - Dylan Groenewegen is zijn eerste plaats in de Ronde van Guangxi kwijt. De sprinter uit Abcoude eindigde in de derde etappe als vierde. De nieuwe leider in het algemeen klassement is Fabio Jakobsen van de Quick-Step Floors-ploeg. 

De winst van Jakobsen was de 72ste zege dit seizoen van de Belgische formatie, een verbetering van het eigen record uit 2000.

Groenewegen won de eerste etappe en stond ook na de tweede etappe nog aan kop van het klassement. In de derde etappe kwam de Amsterdammer na etappewinnaar Jakobsen en de Duitsers Pascal Ackermann en Max Walscheid als vierde over de streep.

"De hele etappe werd goed gecontroleerd door Sepp Kuss", vertelt Grischa Niermann, ploegleider van Team LottoNL-Jumbo. "De sprintvoorbereiding verliep niet ideaal, maar uiteindelijk zat Dylan wel in de goede positie om te sprinten. Misschien begon hij iets te vroeg aan zijn sprint. Jakobsen kwam op einde met veel snelheid over hem heen en won zo de rit."

De 25-jarige Groenwegen staat na drie dagen koersen op de derde plaats in het klassement. Zijn achterstand op Jakobsen is acht seconden, terwijl ook Ackermann (twee seconden) hem heeft ingehaald. 

De Ronde van Guangxi is onderdeel van de UCI WorldTour en duurt nog tot en met komende zondag.

Bron: nhnieuws.nl Foto: Team LottoNL-Jumbo


Trefwoorden: derde etappe wielrennen abcoude ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

vrijdag 19 oktober 2018 | 00.52 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 19 oktober 2018 | 00.06 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-