Groepsaankoop van isolatie voor woningen in De Ronde Venen

De Ronde Venen - Op 31 oktober a.s. start in De Ronde Venen een nieuwe groepsaankoop voor isolatie van woningen, meldt de gemeente in een persbericht.

Doel is om in 2040 alle woningen in De Ronde Venen zonder aardgas te verwarmen. De eerste
stap richting een duurzame woning is goede isolatie. Om inwoners van de gemeente te helpen met verduurzaming, organiseert de gemeente daarom deze groepsaankoop voor vloer- en
spouwmuurisolatie.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Het heeft samen met de gemeente uit een aantal regionale isolatiebedrijven in Utrecht en Zuid Holland gekozen voor “De
Isolatiespecialist” uit Moerkapelle als bedrijf dat de maatregelen uitvoert.

Er is gezocht naar een hoogwaardig aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Woningeigenaren ontvangen een prijsvoordeel op vakkundige isolatie door dit ervaren isolatiebedrijf. Het Regionaal Energieloket houdt toezicht op een goede uitvoering en afhandeling van de klus.

Kiki Hagen, wethouder duurzaamheid, is er blij mee: ,,In onze ambitie om een klimaatneutrale gemeente te worden is stap één het besparen van energie. In huis gebruiken we 80% van onze energie voor warmte en 20% voor elektriciteit. Dus zonnepanelen zijn goed en noodzakelijk, maar het meeste kunnen we besparen op het gasverbruik door ons huis goed te isoleren. Zeker als, zoals verwacht, de aardgasprijzen omhoog gaan.”

De gemeente en het Regionaal Energieloket organiseren drie bewonersavonden. Tijdens deze avonden ontvangen geïnteresseerde bewoners meer informatie over de actie en stellen de deelnemende partijen zich voor. Ook is er voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen.

De avonden vinden plaats op 31 oktober in De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen, 15 november in de Dorpskerk aan het Kerkplein 45 in Abcoude, en op 27 november in het gemeentehuis in Mijdrecht. Inloop vanaf 19:15 uur. Bewoners kunnen zich via
www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venen aanmelden.

Vanaf deze week kunnen bewoners zich al online inschrijven voor de groepsaankoop.

Na inschrijving neemt het isolatiebedrijf contact op voor het plannen van een woningopname. De kosten daarvan, inclusief adviesgesprek, bedragen € 29. Na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte op maat van de specialist en kunnen ze besluiten of ze deelnemen aan de actie. Bij uitvoering van één of meerdere isolatiemaatregelen ontvangt de woningeigenaar de € 29 als korting op de uiteindelijke offerte.

Vrijblijvend inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde-venen.

Platform Energieke Rondeveners biedt inwoners aan infraroodfoto’s te maken van het huis. Dan kunnen die bewoners zien of hun huis al goed geïsoleerd is en waar de warmtelekken zitten. 

Opgeven hiervoor via www.energieke-rondeveners.nl. Ze plannen dan een afspraak in.

Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die, in samenwerking met de gemeente, lokale organisaties en het bedrijfsleven, woningeigenaren helpt met het verduurzamen van hun woning. Op de website van de organisatie staat informatie over leningen en subsidie van de provincie en het rijk en over allerlei manieren om het huis aan te pakken.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen groepsaankoop zonnepanelen wethouder kiki hagen
Geplaatst

woensdag 24 oktober 2018 | 01.35 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 25 oktober 2018 | 01.42 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-