Vanaf nu ook appen met de gemeente

De Ronde Venen - Inwoners van De Ronde Venen kunnen nu ook via WhatsApp contact opnemen met de gemeente. De gemeente is bereikbaar via het telefoonnummer 06 83 48 28 78.

“Eenvoudig contact hebben met de gemeente door een appje te sturen; dat is eigentijdse dienstverlening. Daar zijn we erg trots op,” aldus Kiki Hagen, wethouder Dienstverlening.

Het gebruik van WhatsApp is een proef. Eind 2019 wordt gekeken of WhatsApp definitief als dienstverleningskanaal bij de gemeente wordt ingevoerd.

De bereikbaarheid via WhatsApp is een uitbreiding van de dienstverlening van de gemeente De Ronde Venen. De gemeente werkt continu aan het verbeteren en uitbreiden van haar (digitale) dienstverlening. Zo kunnen inwoners sinds vorig jaar hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart thuis laten bezorgen. 

Begin dit jaar werd de app Makkelijk Melden geïntroduceerd. Met deze app kan een melding – eventueel met foto - over de openbare ruimte binnen een paar klikken naar de gemeente worden gestuurd. Verder kunnen inwoners ook op afspraak in het gemeentehuis langskomen. Hierdoor hoeven zij niet meer te wachten.

De gemeente reageert via WhatsApp binnen de gebruikelijke telefonische openingstijden, van maandag tot en met donderdag tussen 08:30 en 17:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.

Via WhatsApp kunnen algemene vragen worden gesteld over gemeentelijke producten en diensten, bijvoorbeeld over afval, verhuizingen of burgerzaken.

Voor privacygevoelige zaken neemt u contact op via het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0297) 29 16 16.

Het 06-nummer is alleen bedoeld om te WhatsAppen. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te (video)bellen of een sms te sturen.


Trefwoorden: whatsapp dienstverlening gemeente ronde venen rtv ronde venen wethouder kiki hagen
Geplaatst

woensdag 24 oktober 2018 | 18.00 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 oktober 2018 | 17.11 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-