Expositie 'When nature meets material' in Vinkeveen

Vinkeveen - Zondag 4 november a.s. exposeren drie kunstenaars op een bijzondere locatie in Vinkeveen. Het gekozen thema ‘When nature meets material’ past naadloos bij het Kunsterf, dat midden in de natuur aan Demmerik is gelegen.

Naast tientallen prachtige schilderijen van Elianne Groenhart en Ineke van de Water, worden kunstliefhebbers verrast door tal van fraaie beelden van Laura Ruhe.

Vanaf 10:00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. De exposerende kunstenaars staan ’s ochtends klaar om bezoekers mee te nemen in de verhalen over de schilderijen en de beelden. De deur van de voormalige koeienstal bij de boerderij sluiten om 17:00 uur.

Na haar opleiding aan de Hogeschool der Kunsten koos Ineke van de Water voor schilderen. Om zich nog beter te ontwikkelen volgde ze de School voor Beeldende Kunsten in Brussel. Tijdens haar leven in diverse landen, zoals Curaçao, Denemarken, Brussel, London en Singapore deed ze inspiratie op voor haar werk en exposeerde ze bij een wereldpubliek.

Haar schilderijen typeren zich als geabstraheerd realisme. Ineke: "Door de gekozen materialen komen mijn beeltenissen tot leven. De techniek van mixed media geeft een oneindige inspiratie om de wereld om je heen op canvas te creëren".

Kijk voor meer informatie over Ineke van de Water op www.inekevdwater.webs.com.

Ruim vijftien jaar geleden heeft Elianne Groenhart voor het eerst penselen in haar handen genomen. Ze ervaart het alsof ze steeds opnieuw op ontdekkingsreis is. Elianne: "Ik raak geïnspireerd door de beelden om mij heen, zoals water, lucht en natuur. Maar ook laat ik mij regelmatig inspireren door design en andere culturen."

Haar abstracte schilderijen zijn soms alleen met verf gecreëerd, maar meestal ook met materialen zoals pigment, gips, houtskool en andere vondsten. Haar werken kunnen worden getypeerd als materieschilderijen.

Kijk voor meer informatie over Elianne Groenhart op www.eliannegroenhart.nl.

Ruim zestien jaar geleden kwam Laura Ruhe voor het eerst in aanraking met het creëren van kunst. Toen ze een steen onder haar hoede nam, was het liefde op het eerste gezicht en werd ze gegrepen door beeldhouwen.

Inmiddels maakt Laura niet alleen zelf prachtige beelden, vaak van dieren of mensen, want ze deelt haar kennis en kunde tijdens het open atelier in Amstelveen met cursisten. Laura: ‘Een beeld maken is een langdurig proces waar veel geduld voor nodig is. De liefde voor het beeldhouwen verdiept zich nog steeds.’

Kijk voor meer informatie over Laura Ruhe op www.beeldentuin.punt.nl.

Kunsterf is te vinden aan de Demmerik 47, 3645 EB in Vinkeveen.


Trefwoorden: cultuur ronde venen rtv ronde venen laura ruhe elianne groenhart ineke van de water
Geplaatst

donderdag 01 november 2018 | 17.06 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 01 november 2018 | 16.20 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-