Mijdrecht/Abcoude - Lorena Wiebes uit Mijdrecht en Dylan Groenewegen uit Abcoude zijn beiden vanwege hun prestaties in het afgelopen wielerseizoen, genomineerd voor belangrijke wielertrofeeën. 

Lorena Wiebes is één van de vijf genomineerden voor de Gerrie Knetemann Trofee, de prijs voor de beste wielerbelofte van het afgelopen seizoen. De 19-jarige Mijdrechtse is de enige vrouw die kans maakt op de titel. 

Wiebes won afgelopen jaar vier wedstrijden: de Dorpenomloop in Aalburg, de Omloop van de IJsseldelta, een etappe in de BeNe Ladies Tour en de GP Sofie Goos. Verder was ze de beste in het puntenklassement van de BeNe Ladies Tour en pakte ze diverse podiumplaatsen, waaronder de derde plek in Veenendaal-Veenendaal.

De in Abcoude wonende Dylan Groenewegen is genomineerd voor de Gerrit Schulte Trofee, de prijs voor beste wielrenner van het jaar. Groenewegen heeft bij de verkiezing concurrentie van onder meer Tom Dumoulin, die de prijs voor het vijfde opeenvolgende jaar kan winnen.

Groenewegen won dit jaar elf wedstrijden, waaronder twee etappes in de Tour de France en de (semi)klassiekers Kuurne-Brussel-Kuurne en Veenendaal-Veenendaal.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 3 december.


Trefwoorden: lorena wiebes mijdrecht abcoude ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

dinsdag 13 november 2018 | 02.49 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 november 2018 | 02.03 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-