Greg R. uit Mijdrecht verdacht van betrokkenheid bij liquidatie Breukelen

Utrecht/Mijdrecht/Breukelen - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh, onder wie de 70-jarige Greg R. uit Mijdrecht, van betrokkenheid bij de liquidatie van crimineel Jair Wessels in Breukelen.

Dat heeft het OM afgelopen maandag bekendgemaakt. Vorige week woensdag vond een grootscheepse politieactie plaats tegen Caloh Wagoh. Volgens het OM vormt de club een gewelddadige criminele groepering.

Wessels (30) werd op 7 juli vorig jaar doodgeschoten in Breukelen. Afgelopen maandag werd ook bekend dat het OM een kroongetuige heeft in het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak. Drie verdachten, onder wie deze 34-jarige kroongetuige Tony de G., staan vanaf vandaag, dinsdag 27 november, voor deze liquidatie terecht.

Greg R. geldt als een 'godfather' in het criminele milieu. Zijn zoon Jesse kreeg in het liquidatieproces Passage levenslang opgelegd, omdat hij als schutter bij meerdere liquidaties betrokken was.

Het OM verdenkt Greg R. en de 48-jarige verdachte uit Leiden behalve van betrokkenheid bij de liquidatie, ook van lidmaatschap van een criminele organisatie.

Kroongetuige Tony de G. heeft volgens het OM met de beschuldigende vinger gewezen naar onder meer Greg R. De kroongetuige zegt voor de moord op Wessels wapens te hebben opgehaald in Amsterdam en deze te hebben verstopt in een loods die R. had gehuurd voor het stallen van auto's en wapentuig. Volgens De G. wist R. dat de auto's en wapens werden ingezet bij liquidaties.

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van R. en de 48-jarige verdachte uit Leiden afgelopen maandag met veertien dagen verlengd. Omdat de verdachten in beperking zitten, kan het OM vooralsnog niet meer over de specifieke, individuele verdenkingen zeggen.

Foto: Politie


Trefwoorden: bedrijventerrein mijdrecht breukelen moord jair wessels mijdrecht ronde venen rtv ronde venen tony de g greg r
Geplaatst

dinsdag 27 november 2018 | 17.25 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 27 november 2018 | 16.40 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-