De Ronde Venen - Afgelopen dinsdagavond vond in Den Bosch het Nationaal Wielergala plaats. Tijdens het Nationaal Wielergala worden de Gerrit Schulte Trofee voor de Renner van het Jaar bij de mannen, de Keetie van Oosten - Hage Trofee voor de Renner van het Jaar bij de vrouwen, de Gerrie Knetemann Trofee voor de Renner van de Toekomst (m/v) en de Peter Post Carrière Prijs uitgereikt. 

De 19-jarige Lorena Wiebes uit Mijdrecht was genomineerd voor de Gerrie Knetemann Trofee voor beste belofte. Die prijs ging naar baanwielrenner Harrie Lavreysen.

Wiebes behoort in haar eerste profjaar al tot de wereldtop van de sprinters. Ze won afgelopen jaar vier wedstrijden: de Dorpenomloop in Aalburg, de Omloop van de IJsseldelta, de GP Sofie Goos en een etappe in de BeNe Ladies Tour. Verder was ze de beste in het puntenklassement van de BeNe Ladies Tour en pakte ze diverse podiumplaatsen, waaronder de derde plek in Veenendaal-Veenendaal.

De tweede wielrenner uit De Ronde Venen die was genomineerd voor een prijs was de in Abcoude wonende sprinter Dylan Groenewegen. Hij was genomineerd voor de Gerrit Schulte Trofee, de prijs voor beste wielrenner van het jaar. Deze prijs ging echter, voor de vijfde maal op rij, naar Tom Dumoulin. 

Groenewegen boekte dit seizoen veertien overwinningen, waaronder twee etappes in de Tour de France.


Trefwoorden: gerrie knetemann trofee gerrit schulte trofee den bosch abcoude lorena wiebes mijdrecht ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

dinsdag 04 december 2018 | 18.04 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 04 december 2018 | 18.18 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-