Abcoude - Zondag 16 december a.s. vindt van 14:00 tot 17:00 uur in galerie Geméén-Goed, gevestigd in pop-up-store 'Abcoude Proof'  de demisage plaats van de expositie met werk van Birgitt Busz. Een laatste moment om de kunstenaar halverwege de lopende expositie nog over haar werk te spreken, voordat zij aan een van haar kleurrijke reizen begint.

In de tot en met zondag 23 december a.s. lopende expositie is haar kleurrijke werk rond de thema’s ‘Notes from a journey’ en ‘Urban observations’ te zien.  

Busz is niet in één bepaalde stijl of techniek te vangen. In het onderzoeken en observeren ligt haar kracht en haar plezier. Haar inspiratie haalt ze uit de filosofie en ook veel kunstenaars inspireren haar. Dit resulteert in tekeningen, schilderijen, collages en installaties die voorbij de horizon van de fictie gaan, soms met een zwart rafelrandje.

In ‘Notes from a Journey’ neemt Busz ons in haar tekeningen, schilderijen en collages mee naar het fictieve eiland ’Isle of Ttigrib’. Een magische plek, waar je merkwaardige personages tegenkomt. Is het wat het lijkt? Laat je verleiden, misschien ben je er in je dromen al wel eens in de buurt geweest.

Birgitt Busz is gevormd door Berlijn, toen deze stad door de Muur nog een eiland was. Zij raakte daardoor geïntrigeerd door het gevoel van isolement, van afgesloten zijn, dat is ook wat haar verbeelding prikkelt. Een verbeelding die weer grenzeloos is en in ‘Urban Observations’ doet zij daar verslag van.

Kom zondag 16 december a.s. kijken, maak kennis met deze bevlogen kunstenaar en laat haar vertellen over haar reizen naar de verre oorden van haar fantasie.

Vrijdag 14 december a.s. tekent Bente Wilms verder aan haar wandinstallatie in Geméén-Goed. Bente is enorm beïnvloed en geïnspireerd door de digitalisering van het alledaagse en vertaalt dat in tekeningen aan de wand.

Tijdens de opening van de expositie met haar werk en dat van Busz, is Bente ter plekke begonnen aan een nieuw werk en dit is Update III.

Voor de galerie staat kunst voor iets wat ons allemaal aangaat, dat wat gemeengoed is. Maar het staat ook voor ‘geméén goed’: bijzonder goed. Met het nu geëxposeerde werk van Wilms en Busz is de galerie er opnieuw in geslaagd actuele en spannende beeldende kunst te tonen. Dit keer met een focus op grenzeloze beeldverhalen en grenzeloze fantasie. De expositie loopt t/m zondag 23 december a.s.

Galerie Gemeen-goed is gevestigd in conceptstore Abcoude Proof, de voormalige supermarkt aan de Hoogstraat 12 in Abcoude.

Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Tot en met zondag 23 december a.s. is de galerie op zondag ook van 12:00 tot 17:00 uur geopend.


Trefwoorden: urban observations notes from a journey abcoude proof abcoude ronde venen rtv ronde venen birgitt busz bente wilms
Geplaatst

donderdag 13 december 2018 | 17.04 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 13 december 2018 | 16.27 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-