Giftige chroomverf op brug in Wilnis

Wilnis - De giftige chroomverf met daarin de kankerverwekkende stof chroom-6 is ook gebruikt voor bruggen in de provincie Utrecht. Dat laat de provincie weten in antwoord op vragen van de PVV in de Provinciale Staten van Utrecht.

Het gaat om de de Geerbrug in de N212 bij Wilnis, de Nieuwe Weteringbrug in Nieuwersluis, de Cronenburgherbrug in Loenen aan de Vecht en de Eembrug in Eembrugge.

Volgens de provincie is op enkele onderdelen van de bruggen chroom-6 aangetroffen, zoals bij het signaallicht van de Nieuwe Weteringbrug en de Eembrug en bij de slagboom van de Cronenburgherbrug. Ook bij het tandwiel van de Geerbrug is de giftige stof gebruikt.

De provincie zegt dat er in het verleden "geen signalen" zijn geweest dat er medewerkers zijn geweest met gezondheidsklachten als gevolg van blootstelling aan chroom-6. Wie zich alsnog meldt, kan contact opnemen met de bedrijfsarts van de provincie.


Trefwoorden: geerbrug enschedeweg n212 chroom 6 chroomverf gedeputeerde staten utrecht provincie utrecht wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 10 januari 2019 | 16.56 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 januari 2019 | 17.09 uur

Auteur

Ferry Mulder