Dylan Groenewegen wint slotetappe Ronde van Valencia

Valencia (ES)/Abcoude - Dylan Groenewegen heeft de slotetappe van de Vuelta a la Comunitat Valenciana gewonnen. De 25-jarige sprinter was in Valencia de snelste in de massasprint. De Abcoudenaar snelde daarmee niet alleen naar zijn eerste zege van het seizoen, maar ook naar die van zijn ploeg Team Jumbo-Visma.

De korte etappe in Valencia werd gekenmerkt door de traditionele vroege vlucht, die door toedoen van Team-Jumbo Visma werd ingerekend in de finale. In de chaotische slotkilometer moest Groenewegen van ver komen, maar hij wist de etappezege in de laatste meters naar zich toe te trekken.

“Dit is een zege voor de gehele ploeg. Het team was vandaag heel erg sterk”, aldus Groenewegen. “Het was een zware finale met veel bochten en het tempo lag erg hoog. In de laatste bocht zat ik een beetje te ver, maar door van wiel naar wiel te springen wist ik het toch nog nipt af te maken. De ploeg heeft vandaag de hele dag op kop gereden en ik ben blij dat ik het voor hun heb kunnen afmaken. Voor mij is deze zege heel belangrijk. Die geeft vertrouwen naar de wedstrijden die gaan komen. Vandaag was zo’n moment om dat te doen. Het is niet alleen mijn eerste zege, maar ook de eerste voor de ploeg onder de nieuwe naam. Ik ben heel erg blij. De kop is eraf.”

Bron en foto: Team Jumba-Visma


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen abcoude sport wielrennen etappe 4 dylan groenewegen
Geplaatst

zondag 10 februari 2019 | 23.58 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 februari 2019 | 00.23 uur

Auteur

Ferry Mulder