Steun voor natuur en erfgoed in provincie Utrecht groeit

Regio - De steun voor natuur en erfgoed in de provincie Utrecht groeit. Dat concludeert de Stichting Utrechts Landschap, die haar achterban het afgelopen jaar met 2.000 zag groeien naar 26.500 Beschermers. Nog nooit in haar 92-jarig bestaan kon Utrechts Landschap rekenen op de structurele steun van zoveel donateurs.

Utrechts Landschap zet zich in voor het beschermen van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Dat doet zij door natuurgebieden en monumentaal erfgoed aan te kopen en deze zo veilig te stellen voor de toekomst.

Directeur-rentmeester Saskia van Dockum: "We merken dat de interesse in natuur en erfgoed groeit bij de inwoners van de provincie Utrecht. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat al dat moois in hun regio behouden blijft voor toekomstige generaties en besluiten ons daarom te steunen."

Vooral het verbinden van natuurgebieden tot een aaneengesloten netwerk vinden veel Beschermers van Utrechts Landschap belangrijk. Dat blijkt uit gesprekken die Utrechts Landschap heeft gevoerd met haar donateurs én uit de extra steun die de stichting keer op keer van haar Beschermers ontvangt bij wervingsacties om gebieden aan te kopen.

Eind 2017 kocht Utrechts Landschap met hulp van Beschermers Park Vliegbasis Soesterberg en in 2018 een deel van de Middelwaard in Vianen. Beide gebieden vormen een belangrijke schakel in het netwerk aan natuurgebieden. Ook voor dit jaar heeft Utrechts Landschap plannen om gronden aan te kopen om zo het natuurnetwerk in de omgeving van de Middelwaard bij Vianen te versterken.

Beschermer worden van Utrechts Landschap kan heel eenvoudig via www.utrechtslandschap.nl.
Beschermers ontvangen vier maal per jaar het kleurrijke magazine 'Mijn Utrechts Landschap' met daarin artikelen over de natuur en het erfgoed in de provincie. Bovendien krijgen ze korting op
diverse excursies en toegang tot exclusieve activiteiten voor Beschermers.

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in de provincie Utrecht. De stichting is in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 26.500 Beschermers en 63 Bedrijfsvrienden.

Utrechts Landschap koopt natuurgebieden aan, ontwikkelt ze als het nodig is, maar vooral: zij  beheert natuur voor altijd. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van de provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen.

Daarnaast heeft de stichting belangrijk monumentaal erfgoed onder haar hoede: meerdere
landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.

Foto via Utrechts Landschap: Renk Ruiter


Trefwoorden: kasteel loenersloot middelwaard vianen provincie utrecht ronde venen rtv ronde venen saskia van dockum
Geplaatst

donderdag 14 februari 2019 | 17.07 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 februari 2019 | 16.30 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-