Spelers Argon zeggen vertrouwen in Van Niekerk op na 'ractische uitlatingen'

Mijdrecht - De voltallige spelersgroep van SV Argon uit Mijdrecht heeft het vertrouwen opgezegd in trainer Ron van Niekerk. Volgens de spelers heeft de trainer afgelopen weekend tijdens een wedstrijd racistische uitspraken gedaan.

Enkele spelers deden vrijdag in het AD een boekje open over dingen die gezegd zouden zijn tijdens de wedstrijd tegen WV-HEDW in Amsterdam. Van Niekerk zou een tegenstander onder meer hebben uitgemaakt voor "zwarte lul" en zou tegen een ander hebben gezegd "Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro".

Voorzitter Ton Goedemoed van Argon was afgelopen weekend zelf ook aanwezig bij de wedstrijd. Hij kreeg wel mee dat trainer Van Niekerk 'gespierde taal' verkondigde, maar kon naar eigen zeggen, niet exact horen wat gezegd werd.

"Het zal ongetwijfeld gezegd zijn, maar ik heb het zelf niet gehoord", zegt Goedemoed daarover. Wel heeft het bestuur naar aanleiding van de kwestie een gesprek gehad met de trainer. "Hij heeft toegegeven en ook excuses gemaakt aan de spelersgroep."

Volgens Goedemoed weet de trainer niet meer exact wat hij gezegd heeft. "Maar dat het niet door de beugel kon, dat wist ie zich nog wel te herinneren. En daar zijn we vanuit gegaan. Het klonk hem niet helemaal vreemd in de oren, begrijp ik."

De kwestie was voor het bestuur van Argon aanleiding om Van Niekerk te berispen. "Wat er gebeurd is, is onacceptabel. Daar hebben we ook met de trainer over gesproken en wij nemen afstand van de uitspraken." Wat het bestuur betreft, is daarmee de kous af.

De spelers zijn het daar niet mee eens. Zij willen dat Van Niekerk vertrekt en weigeren nog langer onder zijn leiding te spelen. En dat is een lastige situatie, erkent Goedemoed. Want Van Niekerk heeft net drie weken geleden een verlenging van zijn contract gekregen. Volgens Goedemoed zijn er voor dat besluit allerlei gesprekken gevoerd, ook met de spelers, en was iedereen erg positief over de trainer.

Hoe het nu verder moet, is nog niet bekend. De geplande wedstrijd van morgen tegen Roda '46 gaat in elk geval gewoon door, maar zonder Van Niekerk, want die zit voorlopig ziek thuis. "De man is er kapot van", zegt Goedemoed. "Hij voelt zich beroerd door de hele situatie en is zeer ontdaan."

De club zegt zich te beraden over de te nemen stappen. Het bestuur geeft zichzelf nu twee weken de tijd om met een oplossing te komen voor de kwestie.

Lees HIER de verklaring van het bestuur van SV Argon.

Het AD schrijft op haar website dat Johan Derksen het afgelopen vrijdagavond in het programma Veronica Inside heeft opgenomen voor Van Niekerk. "Het zou humor kunnen zijn. Er zijn mensen die hele cynische humor hebben”, zei Derksen. 

Kijk HIER naar het item in Veronica Inside.

Bron: RTV Utrecht/AD


Trefwoorden: excuses berisping racistische uitlatingen sv argon mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen ton goedemoed ron van niekerk
Geplaatst

zaterdag 23 februari 2019 | 01.20 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 23 februari 2019 | 01.59 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-