Dylan Groenewegen wint eerste etappe Parijs-Nice

Saint-Germain-en-Laye (FR)/Abcoude - Dylan Groenewegen uit Abcoude is de eerste leider in Parijs-Nice. De renner van Team Jumbo-Visma was in de 138 kilometer lange openingsrit van de Franse WorldTour-koers net iets sneller dan de Australiƫr Caleb Ewan. Fabio Jakobsen eindigde als derde.

Van een massasprint was geen sprake, want door de harde wind ontstonden er waaiers en veel kanshebbers, onder wie Alexander Kristoff, Edvalt Boasson Hagen, Mark Cavendish en Marcel Kittel, misten de boot. Sunweb-renner Michael Matthews moest zelfs al opgeven vanwege een valpartij.

De gele trein van Groenewegen zat de hele dag alert voorop en reageerde ook precies op tijd toen Philippe Gilbert op 1,5 kilometer van de streep demarreerde. De 25-jarige Groenewegen reageerde door erop en erover te gaan. Ewan was weliswaar het snelst in de laatste meters, maar kwam net tekort voor de dagzege in Saint-Germain-en-Laye.

Meerdere favorieten voor de eindzege liepen door de winderige omstandigheden al meer dan een minuut achterstand op.

"Het was een beetje chaotisch. Iedereen had natuurlijk wel een beetje energie verspeeld", aldus Groenewegen na aloop. "Ik twijfelde wel een beetje, moet ik eerlijk zeggen. Uiteindelijk krijg je dan het verlossende woord. Ik ben erg gelukkig."

Parijs-Nice duurt tot en met volgende week zondag. De komende twee dagen zijn er opnieuw kansen voor de sprinters.

Bron: NOS Foto: Team Jumbo-Visma


Trefwoorden: eerste etappen wielrennen sport abcoude ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

maandag 11 maart 2019 | 02.40 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 maart 2019 | 02.59 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-