McDonald's Uithoorn gaat strijd aan tegen zwerfafval

Regio - Op zaterdag 23 maart a.s. slaan McDonald’s restaurants uit de regio samen de handen ineen tijdens de Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks initiatief van de Stichting Nederland Schoon, waarbij bedrijven, gemeenten en vrijwilligers samen de strijd aangaan tegen zwerfafval.

McDonald’s restaurants in Uithoorn en de regio hebben zich aangesloten en organiseren daarom alle op 23 maart a.s. een opschoonactie. Door op deze dag samen met de buurt in actie te komen, vragen zij in de hele regio extra aandacht voor zwerfafval.

Franchisenemers Frank Franken: “We doen er met ons restaurant iedere dag zoveel mogelijk aan om het gasten makkelijk te maken afval op te ruimen. Meerdere keren per dag ruimen onze medewerkers de omgeving op, niet alleen het McDonald’s terrein, maar ook ruim daarbuiten.

Toch belandt nog steeds afval op straat. Om extra aandacht te vragen voor een schone omgeving, komen wij tijdens de Landelijke Opschoondag in actie. Dit jaar doen we met Uithoorn en de hele regio mee en daar zijn we trots op. Zo laten we zien dat we met z’n allen samenwerken om afval in de buurt te beperken. Iedereen is van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten op 23 maart en samen met ons de handen uit de mouwen te steken.”

Floor Uitterhoeve, Manager Sustainability van McDonald’s Nederland, geeft aan: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid en doen er alles aan om ons verpakkingsmateriaal te verminderen, te verduurzamen, goed in te zamelen en te recyclen. Zwerfafval is ons een doorn in het oog, en we werken al jaren nauw samen met Nederland Schoon en gemeenten om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. We blijven zoeken naar mogelijkheden om dit nog beter te doen. De Landelijke Opschoondag is een mooi moment om nog eens extra aandacht te besteden aan zwerfafval, door lokaal verschillende opschoonacties te organiseren. Alle hulp is daarom welkom!”

Helene van Zutphen, Directeur Nederland Schoon, vult aan: “Wij zijn blij dat McDonald’s jaarlijks actief deelneemt aan de Landelijke Opschoondag en dan door het hele land in actie komt, om het zwerfafval op nog grotere schaal aan te pakken. Ze laten hiermee hun lokale betrokkenheid en hun landelijke verantwoordelijkheid zien.”  

Benieuwd naar de tijden en acties van de restaurants bij jou in de buurt? Kijk op de website van Nederland Schoon om je aan te melden en aan te sluiten bij een van de opschoonacties die bij jou in de omgeving georganiseerd worden.

Meer weten over de samenwerking van McDonald’s met Stichting Nederland Schoon en over de initiatieven rondom zwerfafval? Kijk op www.mcdonalds.nl/meerweten.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen milieu uithoorn
Geplaatst

woensdag 20 maart 2019 | 00.55 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 20 maart 2019 | 00.21 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-