De Ronde Venen - Op 11 april a.s. verzorgt Tympaan-De Baat in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen en Veilig Verkeer Nederland (VVN) twee trainingen voor scootmobielers. Tympaan-De Baat meldt dat voor deze cursussen nog plaatsen vrij zijn en dat beangstellenden zich nog kunnen aanmelden.

Veel mensen hebben een scootmobiel, maar blijken die niet te gebruiken. Simpelweg omdat ze het moeilijk vinden om de scootmobiel te besturen. Dat is jammer, want juist de scootmobiel biedt mensen die slecht ter been zijn meer bewegingsvrijheid. Tympaan-De Baat, de gemeente en VVN vinden het belangrijk dat iedereen zo veilig en zo lang mogelijk mobiel blijft.

Met de scootmobieltraining wil Tympaan-De Baat letterlijk en figuurlijk de mensen op weg helpen.

De scootmobieltraining is gericht op het krijgen van behendigheid met het voertuig en op het vergroten van het verkeersinzicht. Tijdens de cursus komen aan bod: de theorie,  voertuigbeheersing op een afgesloten terrein, een rit op de openbare weg en een evaluatie van de afgelegde rit.

In de theorieles wordt ingegaan op de verkeersregels waar bestuurders mee te maken krijgen. Bij het onderdeel voertuigbeheersing wordt geoefend op praktische vaardigheden zoals het manoeuvreren tussen obstakels, het nemen van drempels en hellingen, en het parkeren. Tenslotte gaan deelnemers in groepjes, onder begeleiding van de instructeur, de openbare weg op.

De trainingen vinden plaats op donderdag 11 april a.s. In Mijdrecht is de training van 09:30 tot ongeveer 13:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. In Abcoude is de training van 14:00 tot ongeveer 17:30 uur in de Angstelborgh. 

Belangstellenden kunnen zich vóór 28 maart opgeven bij het KCC van Tympaan-De Baat op werkdagen van 10:00 tot 12:00 uur op telefoonnummer (0297) 760 260.

Nadere informatie over de training is verkrijgbaar bij Pim Jongsma of Annemarie Keja van Tympaan-De Baat op telefoonnummer (0297) 230 280.


Trefwoorden: angstelborgh abcoude gemeentehuis mijdrecht veilig verkeer nederland scootmobieltraining mobiliteit ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 20 maart 2019 | 16.57 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 20 maart 2019 | 16.17 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-