Wilnis - Op 2 april a.s. organiseert het IVN De Ronde Venen & Uithoorn in het NME-centrum De Woudreus in Wilnis een lezing over de slangen van Nederland.

Tijdens deze lezing komen de ringslang, de adder en de gladde slang uitgebreid aan bod, waarbij ook een aantal andere Europese soorten de revue passeren. Zeker de ringslang is geen onbekende in De Ronde Venen en omgeving! Deze tot de verbeelding sprekende dieren zijn voor sommige mensen maar een onbegrepen diersoort en worden soms ten onrechte als eng ervaren, o.a. door hun likkende gespleten tong, hun gele ogen, hun gesis, hun kronkelende manier van voortbewegen en hun koele gladde huid.

Maar niets is minder waar! Slangen zijn zeer interessant en zeker intrigerend genoeg om er een avond enthousiast over te vertellen, met daarbij fraaie foto's en een heus slangenpracticum met echte slangen!

De lezing wordt gegeven door Joris Drubbel, IVN natuurgids en hoofd van de werkgroep Amfibieën, Reptielen & Vissen van IVN De Ronde Venen & Uithoorn.

Dus heeft u interesse in herpetofauna, of heeft u vragen over slangen of heeft u kinderen die helemaal wild zijn van slangen: kom naar deze avond en vergeet uw camera niet!

NME-centrum De Woudreus is te vinden aan de Pieter Joostenlaan 28a, in Wilnis.

De zaal is open vanaf 19:45 uur. Er wordt een 'vrijwillige' bijdrage gevraagd van € 2,50.

Neem voor meer informatie contact op met Gerda Veth op telefoonnummer (0297) 26 36 56 of  06 13 20 50 61.

Zie ook de website: www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen natuureducatie lezing slangen
Geplaatst

donderdag 21 maart 2019 | 16.33 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 maart 2019 | 15.58 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-