Gemeente werkt voortaan op afspraak

De Ronde Venen - Vanaf april 2019 werkt gemeente De Ronde Venen op afspraak en is wachten in het gemeentehuis verleden tijd, meldt de gemeente in een persbericht.

Met een afspraak, schrijft de gemeente, zijn inwoners direct aan de beurt op een tijdstip dat het hen uitkomt. Een afspraak is in te plannen via www.derondevenen.nl/afspraak of telefonisch via (0297) 29 16 16. Een afspraak kan ingepland worden van maandag tot en met vrijdag overdag en op maandagavond, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Wethouder Kiki Hagen: “Dienstverlening hebben wij hoog in het vaandel. Inwoners kunnen vanaf nu 24 uur per dag online een afspraak inplannen. Door uitsluitend te werken op afspraak willen wij als gemeente inspelen op de wensen van onze inwoners om snel geholpen te worden.”

Voor álle producten en diensten moet een afspraak gemaakt worden. De inwoner kiest een dienst of product en vervolgens datum en tijdstip. Na het maken van de afspraak volgt een digitale bevestiging en een overzicht van de zaken die meegenomen moeten worden. Inwoners zonder internet kunnen telefonisch een afspraak maken.

Voor het ophalen van een paspoort of identiteitskaart kunnen inwoners er voor kiezen hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart thuis of op het werk laten bezorgen. Dit kan via www.mijnafspraak.nl. Het bezorgen kost € 4,95, of € 9,50 als er meerdere documenten op één adres worden afgeleverd.

Een afspraak maken heeft voordelen voor de inwoners. De inwoner hoeft niet meer lang te wachten en is direct aan de beurt. De gemeente kan de klantenstroom beter plannen en de medewerkers aan de balie inzetten op basis van het aantal afspraken en de expertise die nodig is. Het werken op afspraak verbetert dan ook de dienstverlening van de gemeente richting de inwoners.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen gemeentehuis de ronde venen werken op afspraak wethouder kiki hagen
Geplaatst

dinsdag 26 maart 2019 | 01.15 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 26 maart 2019 | 01.58 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-