Dylan Groenewegen sprint in De Panne naar vijfde overwinning dit seizoen

De Panne (B)/Vinkeveen - Dylan Groenewegen heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt, schrijft de NOS op haar website. In de voorjaarswedstrijd AG Driedaagse Brugge-De Panne, die dit jaar aan de WorldTour toegevoegd is, klopte hij op overtuigende wijze Fernando Gaviria en Elia Viviani.

De Belgische wielerploeg Deceuninck-QuickStep zette Viviani perfect af in de laatste kilometer. Maar Gaviria en even later ook Groenewegen snelden hem nog voorbij. De inwoner van Vinkeveen van Team Jumbo-Visma Cycling wurmde zich langs Gaviria en kon ruim voor de finish al het zegegebaar maken.

In de 200 kilometer lange wedstrijd, voorheen de etappekoers De Panne-Koksijde, werd gerekend op een massasprint. Dat werd het niet echt, omdat op 10 kilometer van de streep een groepje tegen een vangrail knalde. Het peloton brak en onder anderen de Duitser Pascal Ackermann was op slag kansloos voor de overwinning.

Groenewegen zou aanvankelijk de Ronde van Catalonië rijden en de klassiekers mijden. Maar hij gooide zijn programma om en stond afgelopen zaterdag aan de start van Milaan-Sanremo. "Ik ben blij dat ik daar heb kunnen rijden. En ik wist dat ik hier zou kunnen winnen."

Saillant detail: Gaviria en Viviani waren de enige twee topsprinters die niet meededen aan Parijs-Nice, waar Groenewegen eerder deze maand indruk maakte met twee etappezeges.

Bron: NOS


Trefwoorden: vinkeveen wielrennen sport ronde venen rtv ronde venen dylan groenewegen
Geplaatst

donderdag 28 maart 2019 | 01.33 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 28 maart 2019 | 00.43 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-