Faunarasters moeten otters helpen bij passeren N201

Vinkeveen - Langs de N201 legt de provincie Utrecht, ter hoogte van de Vinkeveense Plassen, 1.600 meter faunaraster aan. Deze lage rasters helpen otters en andere dieren om de weg te vinden naar de duikers en bruggen. Daar kunnen zij veilig de N201 passeren. De rasters zijn in april 2019 klaar.

Vanuit het zuidelijke deel van de provincie Utrecht trekken otters naar het noorden. Zo is de otter vorig jaar gesignaleerd in de Nieuwkoopse Plassen.

Via de nieuw ingerichte natuurgebieden zoals de Wilnisse Bovenlanden, de ecocorridor door Groot-Wilnis Vinkeveen en reservaat Demmerik is de kans aanzienlijk dat de otters, maar ook andere kleine landdiersoorten, binnenkort de visrijke Vinkeveense Plassen bereiken.

De provincie Utrecht wil de ecologische verbindingen binnen de Venen herstellen en robuust maken. Daarnaast werkt de provincie aan het programma Toekomst N201. Daarin wordt niet alleen de verkeersdoorstroming en bereikbaarheid opgepakt, maar ook het behoud en verbeteren van natuur.

In het mobiliteitsplan 2015-2028 is al de ambitie vastgelegd om provinciale wegen goed in te passen in hun omgeving. De Gebiedscommissie Utrecht-West heeft deze zaken namens de provincie Utrecht bij elkaar gebracht in het project Faunarasters N201.


Trefwoorden: reservaat demmerik polder groot wilnis vinkeveen wilnisse bovenlanden nieuwkoopse plassen vinkeveense plassen otter natuur faunarasters n201 provincie utrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 28 maart 2019 | 02.09 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 28 maart 2019 | 01.26 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-