Bomenwandeling door Wilnis

Wilnis - Als je goed kijkt, zijn veel soorten bomen goed te herkennen aan hun knoppen of bloeiwijze. Want bloeien doen bomen ook, en veel soorten doen dat voordat ze in blad komen. In De Ronde Venen staan vele duizenden bomen, maar het aantal soorten is uiteraard veel kleiner.

Wie meer te weten wil komen over bomen en boomsoorten is op 28 april a.s. welkom in Wilnis. Dan vindt van 10:30 tot 12:00 uur een bomenwandeling door de dorpskern plaats onder leiding van een IVN-natuurgids. Verzamelen is onder de grote plataan voor het oude raadhuis van Wilnis op de hoek van de Raadhuislaan en de Dorpsstraat.

De bomenwandeling is gratis en aanmelden is niet nodig. Neem voor meer informatie contact op met Chiel Bakkeren op telefoonnummer (0297) 24 15 09.

Wil je ook zelf rondwandelen door de Rondeveense kernen en de bomen leren kennen, schaf dan het IVN Bomenboekje aan dat beschrijvingen van 32 boomsoorten bevat, met allerlei kenmerken, gebruik door de mens, volksverhalen etc. Het boekje is op 28 april voor € 7,50 verkrijgbaar bij de IVN gids.


Trefwoorden: ivn bomenwandeling wilnis natuureducatie ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

zaterdag 20 april 2019 | 00.39 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 19 april 2019 | 23.51 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-