Spelregels voor een gezellige Koningsdag

Mijdrecht - Om ervoor te zorgen dat de festiviteiten op Koningsdag in Mijdrecht goed en gezellig verlopen, is een aantal spelregels opgesteld. Die hebben onder andere als doel overmatig alcoholgebruik tegen te gaan.

De Oranjevereniging organiseert samen met de horeca een gezellig feest in het centrum van Mijdrecht en zij willen dat graag zo houden. Daarom mag alleen alcohol gedronken worden zolang dit niet gepaard gaat met gedrag waarmee de openbare orde wordt verstoord, het woon- en leefklimaat aangetast of anderszins overlast wordt veroorzaakt. De aanwezige beveiliging en de politie bepalen of hier sprake van is.

Alleen horeca of detailhandelaren die in het bezit zijn van de vereiste papieren mogen alcohol verkopen in het aangewezen gebied. Alcohol mag niet worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Drank wordt alleen verkocht in plastic bekers. 

De festiviteiten in het centrum van Mijdrecht zijn om 20:00 uur afgelopen.

In voorgaande jaren is gebleken dat bezoekers veel eigen drank meenemen naar het Raadhuisplein. Om hier paal en perk aan te stellen geldt nu de regel dat alleen alcohol mag worden meegenomen waarvan redelijkerwijs kan worden gezegd dat deze voor eigen consumptie is. De beveiliging en de politie bepalen wat wel of niet meer redelijkerwijs voor eigen consumptie is.


Trefwoorden: alcohol spelregels raadhuisplein mijdrecht mijdrecht koningsdag 2019 ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 24 april 2019 | 02.22 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 april 2019 | 01.39 uur

Auteur

Ferry Mulder